Sarmale de post

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Sarmale de post

Ingrediente

  • 200 g cuburi de soia
  • 2 verze murate (de 1,5-2 kg fiecare)
  • 200 g orez
  • 2 morcovi
  • 4 cepe
  • 1 ardei gras proaspat sau congelat
  • optional cateva ciuperci champignon sau 2 lingurite concentrat de ciuperci
  • 100 ml ketchup
  • 300 ml bulion
  • 20 ml ulei
  • 1 legatura marar + patrunjel (verdeata uscata)
  • boia, piper, cimbru, foi de dafin, sare

Mod de preparare

Curatati ceapa si morcovii, tocati totul marunt. Morcovii pot fi dati pe razatoarea mai mare. Puneti cuburile de soia la inmuiat in 0,5 l apa clocotita. Puneti la calit in ulei intr-o tigaie antiaderenta ceapa si morcovii, dar nu prajiti, adaugati putina apa, verdeata tocata, apoi adaugati orezul spalat, 100 ml bulion si lasati la foc mic pana se umfla orezul si scade complet zeama. Condimentati cu sare, piper, cimbru, ketchup, verdeata, boia (adaugati ciupercile tocate sau concentratul) si puneti totul intr-un lighenas.

Puneti cuburile de soia putin stoarse intr-un blender si mixati de 4-5 ori cantitati mai mici timp de 10-12 secunde. Pot fi date si prin masina de tocat.

Puneti soia tocata peste orezul cu legume, adaugati condimente dupa gust, verdeata, omogenizati bine compozitia, taiati foile de varza in bucati potrivite avand grija sa scoateti cotoarele si incepeti sa infasurati sarmalutele.

Asezati-le radial intr-o oala si puneti intre ele fasiute de ardei. In golul care ramane in mijloc puneti restul de ardei taiat bucati, varza tocata si 4-5 frunze de dafin. Eu am folosit varza tocata murata la borcan cu morcuv ras. Am pus un strat de varza tocata pe fundul oalei si unul deasupra sarmalelor. Turnati bulionul si apa cat sa acopere foarte putin sarmalele, aduceti-le la punctul de fierbere pe aragaz, apoi dati-le la cuptorul deja incins la foc mediu cam 40 minute.

Verificati pe la jumatatea timpului daca nu a scazut prea mult zeama si completati cu putina apa fierbinte, bulion sau daca doriti putina zeama de varza, dupa gust.

Scoateti-le pe un platou si decorati cu foi de dafin si fasiute de ardei. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise