autor:

oana ceancu
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: oana ceancu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 noiembrie 2018

Ingrediente
1 varza murata medie, 1 cana de orez integral, 1/2e cana de hrisca, 1 cana de nuca romaneasca, 1/2 cana caju, 4-5 ciuperci, 1 ceapa mare, 1-2 morcovi, 1 pastarnac, 1 cana de suc de rosii, 2 linguri de ulei, Sare, Piper verde proaspat macinat, Chimen macinat, Un varf de lingurita de cardamon, 2-3 frunze dafin

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Ingrediente compozitie:

Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe sa preparati sarmalele;

Orezul integral se fierbe inainte deoarece este mai tare decat cel alb;

Hrisca si ea trebuie hidratata pana sa o adaugati la comopzitie. Cine nu suporta mirosul de hrisca, o poate elimina din compozitie!

Morcovul si pastarnacul se rad pe razatoarea mica;

Ceapa si ciupercile se toaca marunt.

Se caleste ceapa, se adauga morcovul si pastarnacul ras. Cand legumele sunt usor moi, adaugam orezul, punem jumatate de cana de apa si lasam la foc mic, amestecand din cand in cand. Adaugam ciupercile si lasam sa se evapore apa complet, iar la final adaugam hrisca, nuca si caju-ul.

Potrivim cu sare, piper, chimen si cardamon

Lasam sa se raceasca compozitia si intre timp pregatim foile de varza eliminand partea tare a frunzei. Punem cu lingura o cantitate potrivita de compozitie pe frunza si rulam. Tocam putina varza si o adaugam pe fundul oalei, asezam sarmalele, apoi punem 2-3 frunze de dafin, sosul de rosii si apa cat sa acopere sarmalele. Punem un capac mai mic sau o farfurie peste sarmale ca sa le tinem presate si le dam la cuptor cam 1,30 h-2 h, verificand periodic.

Stim ca s-au facut cand frunza de varza se poate taia usor cu furculita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Sarmale cu ciuperci si bulgur-de post, la slow cooker Crock-Pot

Sarmale cu ciuperci si bulgur-de post, la slow cooker Crock-Pot

Ghebele se scot seara din congelator si se lasa la dezghetat in frigider. Se clatesc cu apa si se

4 voturi    0 comentarii
3h
Slow Cooking
Sarmale de post cu ciuperci si stafide

Sarmale de post cu ciuperci si stafide

Se spala orezul si se lasa la inmuiat 20 de minute in apa. Intre timp se curata ciupercile si ceapa. Se

10 voturi    4 comentarii
3h 30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 varza murata medie
  • 1 cana de orez integral
  • 1/2e cana de hrisca
  • 1 cana de nuca romaneasca
  • 1/2 cana caju
  • 4-5 ciuperci
  • 1 ceapa mare
  • 1-2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 cana de suc de rosii
  • 2 linguri de ulei
  • Sare
  • Piper verde proaspat macinat
  • Chimen macinat
  • Un varf de lingurita de cardamon
  • 2-3 frunze dafin

Raporteaza reteta

Retete
de oana ceancu
Cartofi la cuptor cu legume

Cartofi la cuptor cu legume

Se curata cartofii, se spala bine, se taie bucati mari si se pun intr-o oala cu apa, pe foc; acestia

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Sos de usturoi pentru cotlete de porc

Sos de usturoi pentru cotlete de porc

Usturoiul se zdobeste sau se toaca marunt cat sa dea aroma, (daca il pisati va incepe sa usture si

3 voturi    2 comentarii
15 min
Sosuri
Taietei de casa

Taietei de casa

Se bate oul, se adauga praful de sare si faina, amestecam bine pana cand aluatul devine ferm si nu

14 voturi    15 comentarii
10 min
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Prazul și ceapa se curăță, apoi se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei și apă. Apoi se adaugă ardeiul kapia

1 vot    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Tocanita de ciuperci uscate