autor:

oana ceancu
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: oana ceancu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 noiembrie 2018

Ingrediente
1 varza murata medie, 1 cana de orez integral, 1/2e cana de hrisca, 1 cana de nuca romaneasca, 1/2 cana caju, 4-5 ciuperci, 1 ceapa mare, 1-2 morcovi, 1 pastarnac, 1 cana de suc de rosii, 2 linguri de ulei, Sare, Piper verde proaspat macinat, Chimen macinat, Un varf de lingurita de cardamon, 2-3 frunze dafin

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Ingrediente compozitie:

Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe sa preparati sarmalele;

Orezul integral se fierbe inainte deoarece este mai tare decat cel alb;

Hrisca si ea trebuie hidratata pana sa o adaugati la comopzitie. Cine nu suporta mirosul de hrisca, o poate elimina din compozitie!

Morcovul si pastarnacul se rad pe razatoarea mica;

Ceapa si ciupercile se toaca marunt.

Se caleste ceapa, se adauga morcovul si pastarnacul ras. Cand legumele sunt usor moi, adaugam orezul, punem jumatate de cana de apa si lasam la foc mic, amestecand din cand in cand. Adaugam ciupercile si lasam sa se evapore apa complet, iar la final adaugam hrisca, nuca si caju-ul.

Potrivim cu sare, piper, chimen si cardamon

Lasam sa se raceasca compozitia si intre timp pregatim foile de varza eliminand partea tare a frunzei. Punem cu lingura o cantitate potrivita de compozitie pe frunza si rulam. Tocam putina varza si o adaugam pe fundul oalei, asezam sarmalele, apoi punem 2-3 frunze de dafin, sosul de rosii si apa cat sa acopere sarmalele. Punem un capac mai mic sau o farfurie peste sarmale ca sa le tinem presate si le dam la cuptor cam 1,30 h-2 h, verificand periodic.

Stim ca s-au facut cand frunza de varza se poate taia usor cu furculita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Sarmale de post cu legume în frunze de hrean

Sarmale de post cu legume în frunze de hrean

Ceapă bine mărunţită se căleşte în tigaie împreună cu uleiul. Adăugăm apoi legumele

42 voturi    33 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sarmale de post din varza murata cu orez brun integral si sfecla rosie  la Philips Multicooker

Sarmale de post din varza murata cu orez brun integral si sfecla rosie la Philips Multicooker

Foile de varza se desfac de pe cotor si se tin in apa rece in functie de gust sau de cat de acra

4 voturi    0 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 varza murata medie
  • 1 cana de orez integral
  • 1/2e cana de hrisca
  • 1 cana de nuca romaneasca
  • 1/2 cana caju
  • 4-5 ciuperci
  • 1 ceapa mare
  • 1-2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 cana de suc de rosii
  • 2 linguri de ulei
  • Sare
  • Piper verde proaspat macinat
  • Chimen macinat
  • Un varf de lingurita de cardamon
  • 2-3 frunze dafin

Raporteaza reteta

Retete
de oana ceancu
Cartofi la cuptor cu legume

Cartofi la cuptor cu legume

Se curata cartofii, se spala bine, se taie bucati mari si se pun intr-o oala cu apa, pe foc; acestia

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Sos de usturoi pentru cotlete de porc

Sos de usturoi pentru cotlete de porc

Usturoiul se zdobeste sau se toaca marunt cat sa dea aroma, (daca il pisati va incepe sa usture si

3 voturi    2 comentarii
15 min
Sosuri
Taietei de casa

Taietei de casa

Se bate oul, se adauga praful de sare si faina, amestecam bine pana cand aluatul devine ferm si nu

14 voturi    15 comentarii
10 min
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Granita de pepene rosu Granita de pepene rosu

Într-un castron se pun toate ingredientele şi se zdrobesc cu mixerul vertical până se obţine un lichid. Se toarnă

0 voturi    0 comentarii
1h
Bauturi
Vinete cu usturoi la cuptor Vinete cu usturoi la cuptor

Spălăm vinetele și le tăiem în jumatate, pe lungime. Le crestăm și le frecăm bine cu sare. Tăiem usturoiul felii

1 vot    0 comentarii
1h 5 min
Delicii de post de la bloggeri
Gnocchi cu sos Arrabbiata