Mai intai se spala varza si daca este prea sarata se tine 2-3 ore in apa rece . Feliile de soia se fierb 15 minute in apa in care am adaugat piper si vegeta. Cand s-au fiert se scot intr-o strecuratoare ,se preseaza sa iasa toata apa si cand se racesc se trec prin masina de tocat. Ceapa se taie cubulete iar morcovul se da pe razatoarea mica .
Intr-o cratita se pun cca 50 ml ulei .Cand se incinge, adaugam ceapa pe care o lasam cateva minute sa se inmoaie pana adaugam morcovul. Dupa 5 minute se pune orezul care a fost spalat in apa rece si se calesc impreuna.
Se adauga o cana cu apa, vegeta, piper , cimbru si boia. Cand apa scade ,se da deoparte si se lasa la racit.
Intre timp pregatim frunzele de varza. Peste soia data prin masina de tocat se pune compozitia de orez si se amesteca bine. Daca mai este nevoie mai adaugam condimente. Se ruleaza sarmalele si se pun intr-o cratita pe fundul careia am pus varza tocata si frunze de dafin. Se presara si printre sarmale condimente, deasupra punem frunze de varza , se adauga o cana cu vin , ulei ,si completam cu apa cat sa acopere sarmalele. Se introduc direct in cuptor la foc mic, cca 4 ore. Se mai adauga din cand in cand apa.
Cu o jumatate de ora inainte sa oprim focul se adauga bulion sau suc de rosii, dupa preferinta.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii