Se lasa varza murata in apa rece o noapte intreaga, sa se desareze. Dimineata se scoate,se lasa la scurs si se pregatesc frunzele.Hribii se curata,se spala si se toaca nu foarte marunt.Se pune orezul in apa rece sa se umfle. Se curata ceapa, se spala(eu o las in apa o jumatate de ora ca sa iasa toxinele; si se toaca si mai usor, nu mai lacrimati) si se toaca marunt. Se pune la scurs orezul.Se caleste ceapa in uleiul de masline pana devine sticloasa,se adauga 2-3 linguri de bulion si se mai caleste cateva min.Se adauga carnea tocata si se lasa pe foc pana se schimba la culoare.
Se pun si hribii tocati si se mai lasa la calit.Se ia de pe foc, se adauga orezul si se sareaza si pipereaza.Eu am adaugat in umplutura si putin marar si cimbru uscat. Se lasa putin umplutura sa se racoreasca si se trece la facut sarmalele. Pe fundul unei oale se pune un strat de varza tocata,2linguri de bulion,2-3foi de dafin marar si cimbru uscat.Se asaza sarmalele in oala si printre randuri se mai adauga bulion,foi de dafin,marar si cimbru.Deasupra se mai adauga un strat de varza murata,se pun la foc potrivit pt. circa 2-3 ore, apoi se continua prepararea termica in cuptor. Ies niste sarmale delicioase. POFTA BUNA.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii