Reteta postata pe: 07 mai 2009
Ingrediente
1kg carne tocata amestec (vita si curcan), 2 cepe mari, 1 ceasca orez, patrunjel (o mana), 2 linguri bulion de ardei, sare, piper, cimbru dupa gust, 1 varza mare murata
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Se amesteca carnea cu sarea, piperul, cimbrul, ceapa tocata marunt, orezul, patrunjelul si bulionul. Se aleg foile de varza si se infasoara cate o lingura de carne. Pe fundul unei cratite se pune o mana de varza tocata dupa care se adauga sarmalele gata infasurate.
Deasupra se acopera cu foi de varza si se umple cu apa pana la nivelul sarmalelor. Se fierb la cuptor la foc mic si se servesc cu mamaliguta. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale din carne de pasare si vita" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat
13 voturi
0 comentarii
1h 30 min
Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil
19 voturi
17 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009
O bunatate...
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009
Tare bune sunt,eu fac sarmalute de craciun si de pasti,tot din carne de pasare.Sunt foarte bune si spornice.
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009
Tare bune sunt,eu fac sarmalute de craciun si de pasti,tot din carne de pasare.Sunt foarte bune si spornice.
Sidy (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009
Ce bune sunt sarmalutele tale Cristina ! Mai ales ca sunt facute incet incet la cuptor....Minunate ! Eu le fac si din carne de curcan...
flori de piatra (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009
Aceasta combinatie: vita si pasare (curcan) nu am incercat-o niciodata, dar dupa cum arata sarmalele tale cred ca sunt bune.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009
Bun,bun,bun...