Varza rosie se curata, apoi se scot cca. 12 bucati de frunze.
Varza roșie se curăță, apoi se scot cca. 12 bucăți de frunze.
Intr-un vas încăpător se pune apă la fiert cu o lingură de sare, când clocotește se adaugă frunzele de varză curățate de cotor si se lasă la fiert, la foc mic, cca. 5 minute. Apoi se scot într-o strecurătoare și se lasă la răcit.
Ceapa și morcovul, curățate și mărunțite se pun la călit, în ulei și patina apă, cca. 5 minute neacoperit, la foc mediu. Apoi se adaugă orezul spălat, vigita, piper proaspăt măcinat după gust și se lasă la călit semiacoperit cca. 5 minute la foc mediu. Carnea de pui tocata se adaugă la amestecul de mai sus, se adaugă și un ou, apoi se amestecă până se încorporează toate ingredientele. Acum urmează procedura standard de a se umple foile de varză cu mixtura de carne tocata, simplu pe tocător, sau versatil în mână, fiecare după știința sa;) Eu prefer să învelesc sarmalele în palmă ;) Intr-un vas cu fundul gros, se pune un strat de varză roșie tocata, apoi se așează artistic sărmăluțele, se completează cu borș (asta ca să aduc ceva și din tradiționalul românesc!) se asezonează cu semințe de chimen și se lasă la fiert, la foc mic, cca. 30 minute la foc mediu.
Pentru sos, se amestecă pasta de roșii, laptele de cocos, coriandrul și se fierbe cca. 5 minute ca să se împrietenească gusturile.
Sărmăluțele se servesc fierbinți pe pat de sos aromat din roșii, lapte de cocos si coriandru.
Spor și poftă bună!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii