autor:

IONELA

» » Mancaruri cu carne

Sarmale in foi de vita

Autor: IONELA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IONELA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 iunie 2009

Ingrediente
frunza de vita ,carne de porc,vita,pasare,sau amestec, oua,sare,piper,cimbru,patrunjel verde,leustean,bulion,ceapa,orez

Dificultate: Medie Timp: 2h

11 voturi

Mod de preparare

Frunza de vita se opareste si se lasa la scurs.Ceapa se curata si se toaca marunt,patrunjelul si leusteanul se spala,carnea se toaca.Se amesteca toate ingredientele in afara de frunza de vita,se potriveste de sare si se impacheteaza in vita pe rand una cate una sa nu fie nici prea mari nici prea mici potrivite.Pe fundul unei oale se aseaza frunze de leustean si cateva frunze de vita ramase apoi se aseaza sarmalutele.Se acopera tot cu vita si punem apa cat sa se acopere sarmalele.Le lasam sa fiarba la foc mic pana frunza de vita este bine fiarta si orezul deasemenea.Se servesc cu smantana deasupra
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale cu foi de vita si carne de curcan

Sarmale cu foi de vita si carne de curcan

Se framanta bine carnea tocata de curcan cu orezul, ceapa tocata fin, oul, verdeata tocata fin, condimentele

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete de Pasti
Sarmale in foi de vita

Sarmale in foi de vita

Se toaca marunt ceapa, se spala bine orezul. Acestea se amesteca bine impreuna cu morcovul ras, carnea

2 voturi    5 comentarii
2h 10 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine):

    Eu pun marar si patrunjel tocat in umplutura,pe fundul oalei pun bete de la cimbru sau de visin si frunze de vie sau de varza dupa caz.

  • 3 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Sunt foarte bune .

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

    Sunt f. bune, si eu pun ou la compozitie si un cartof razuit in plus, sunt mai usoare la stomac.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

    Eu nu adaug oua la sarmale...,cred ca sunt bune...

Dificultate

Medie

Timp

2h

11 voturi

Ingrediente

  • frunza de vita ,carne de porc,vita,pasare,sau amestec
  • oua,sare,piper,cimbru,patrunjel verde,leustean,bulion,ceapa,orez

Raporteaza reteta

Retete
de IONELA
TORT JOFFRE

TORT JOFFRE

Crema: se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si apa, se adauga ciocolata si mirodeniile si se pune

7 voturi    1 comentariu
1h
Torturi
TORT DIPLOMAT

TORT DIPLOMAT

Galbenusurile se freaca cu zaharul 250g, zaharul vanilat, laptele si faina, se pun la foc mic amestecand

14 voturi    1 comentariu
2h
Torturi
SALATA DE FRUCTE

SALATA DE FRUCTE

Fructele se spala, apoi se taie marunt, se pun intr-un castron, se adauga siropul de capsuni, se

44 voturi    16 comentarii
30 min
Salate de fructe

constanta proca (Chef de cuisine)

Sunt foarte bune .

Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Piept de curcan cu ciuperci si smantana