Se toaca marunt ceapa, se spala bine orezul. Acestea se amesteca bine impreuna cu morcovul ras, carnea tocata, oul, condimentele, verdeata tocata marunt si o lingura de bulion. Se adauga si o ceasca de apa, pentru a omogeniza si inmuia amestecul (fara apa, sarmalutele vor iesi mai tari). Se pune cate un pic din amestecul de carne pe fiecare frunza de vie (oparite inainte) si se ruleaza sarmaluta.
Se pune un strat subtire de ulei intr-o cratita adanca, apoi se asaza pe marginile vasului cateva frunze de vita de vie, apoi si sarmalutele de jur-imprejur, avand grija sa lasam un loc in mijloc, pe care il umplem cu 2 linguri de bulion desfacut in apa. Acoperim cu apa, astfel incat sa ne mai ramana un spatiu liber de 3 degete deasupra sarmalelor. Se pun pe aragaz, la foc potrivit pana se fierb bine (aprox 1h si 30 minute).
Se servesc cu mamaliga calda.
Pofta Buna!
Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii