Reteta postata pe: 04 mai 2016
Ingrediente
500 g carne tocata, 1 ceapa mare, 1 cana cu orez, 1 ceasca cu apa, 1 ou, Frunze de vita de vie oparite, bulion, marar si patrunjel, sare si piper dupa gust.
Dificultate: Ridicata | Timp: 2h 10 min
Mod de preparare
Se toaca marunt ceapa, se spala bine orezul. Acestea se amesteca bine impreuna cu morcovul ras, carnea tocata, oul, condimentele, verdeata tocata marunt si o lingura de bulion. Se adauga si o ceasca de apa, pentru a omogeniza si inmuia amestecul (fara apa, sarmalutele vor iesi mai tari). Se pune cate un pic din amestecul de carne pe fiecare frunza de vie (oparite inainte) si se ruleaza sarmaluta.
Se pune un strat subtire de ulei intr-o cratita adanca, apoi se asaza pe marginile vasului cateva frunze de vita de vie, apoi si sarmalutele de jur-imprejur, avand grija sa lasam un loc in mijloc, pe care il umplem cu 2 linguri de bulion desfacut in apa. Acoperim cu apa, astfel incat sa ne mai ramana un spatiu liber de 3 degete deasupra sarmalelor. Se pun pe aragaz, la foc potrivit pana se fierb bine (aprox 1h si 30 minute).
Se servesc cu mamaliga calda.
Pofta Buna!
Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de vita" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Retete de Pasti
Se framanta bine carnea tocata de curcan cu orezul, ceapa tocata fin, oul, verdeata tocata fin, condimentele
0 voturi
0 comentarii
50 min
Frunza de vita se opareste si se lasa la scurs.Ceapa se curata si se toaca marunt,patrunjelul si
11 voturi
3 comentarii
2h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Niki , 08 martie 2018
Foarte bune, gustoase , frumos prezentate.
Petrisor , 31 ianuarie 2018
O bunatate, si cu smintina pe deasupra, wauuu, gustoaseee, bravooo.