Intr-un vas incapator, se amesteca bine carnea tocata.
Intr-un vas incapator, se amesteca bine carnea tocata cu ceapa tocata marunt, morcovul ras, oul, condimentele, verdeata tocata marunt si o lingura de bulion. Se spala bine orezul si se adauga in vas. Adaugam o ceasca de apa, pentru ca ea va omogeniza amestecul si-l va face moale. Cu cat e mai moale, cu atat fierbe mai repede. Daca nu puneti apa, sarmalele vor iesi tari. Se amesteca bine.
Se oparesc bine frunzele de vita de vie. Apoi pe fiecare frunza, punem un pic de carne si rulam sarmaluta.
Intr-o cratita adanca unsa cu putin ulei, se asaza pe marginile vasului frunze de vita, apoi si sarmalutele de jur-imprejur, iar la urma lasam un loc in mijloc pe care il umplem cu 2 linguri de bulion desfacut in apa. Acoperim cu apa, astfel incat sa ne mai ramana un spatiu liber de 3 degete deasupra sarmalelor. Se pun pe aragaz, la foc potrivit, pana se fierb bine (pentru aprox 1 h-1h si 30 minute). Cantitate obtinuta: aprox 48 de sarmalute.
Se servesc cu smantana.
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/04/sarmale-in-foi-de-vita-2016.html
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii