autor:

» » Mancaruri cu carne

Sarmalute coapte la cuptor in Dovleac

Autor: MARINA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MARINA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 iunie 2010

Ingrediente
-un dovleac de forma rotunda, -200g carne minzat tocata, -300g carne de porc tocata, -condimente speciale pentru sarmalute de la kotany, -o legatura de marar, -un praf de piper, -o lingurita de oregano/-, -2g piper, -2 linguri de ulei de masline, -o varza murata din care alegem frunzele pentru sarmalute, -150 g bulion

Dificultate: Medie Timp: 2h 10 min

5 voturi

Mod de preparare

Se aseaza pe fundul dovleacului o mina de varza tocata marunt 2 crengute de cimbru 3 feli de costita si 2 linguri de bulion.

Intr-un castron de iena se pregateste compozitia carne tocata de minzat cea de porc ,orezul ceapa tocata marunt, marar taiat ,bulionul ,condimentele,oregano ,piperul, uleiul de masline .

Toate se amesteca bine pina se leaga compozitia apoi se formeaza sarmalutele de marime potrivita.

Se pregateste bostanul:

Se incepe de la baza bostanului-se taie capacul in forma de stea/sau rotund.

Se curata bostanul de seminte si cu o lingura se curata in interior pereti bostanului,odata pregatit bostanul acesta se pune intr-o tava de lut.

Se aseaza in bostan uniform fiecare sarmaluta intre rindurile de sarmalute se aseaza cite o felie de costita si o lingurita de bulion.

Se pune capacelul bostanului care a fost taiat in form de stea.

Se aseaza bostanul intr-o forma de lut dupa care se da la cuptor timp de 2 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute coapte la cuptor in Dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • iuli , 29 ianuarie 2018

    super

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

    Nu am mancat niciodata, precis sunt bune.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Cred ca au un gust deosebit fierte asa in dovleac.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Eu am copt in dovleac numai sarmalute in frunza de vita...O sa incerc si varianta ta...Arata super bine...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Imi place mult cum arata.Cred ca este si tare bun.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Arata grozav si cred ca sunt la fel de bune.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 10 min

5 voturi

Ingrediente

  • -un dovleac de forma rotunda
  • -200g carne minzat tocata
  • -300g carne de porc tocata
  • -condimente speciale pentru sarmalute de la kotany
  • -o legatura de marar
  • -un praf de piper
  • -o lingurita de oregano/-
  • -2g piper
  • -2 linguri de ulei de masline
  • -o varza murata din care alegem frunzele pentru sarmalute
  • -150 g bulion

Raporteaza reteta

Retete
de MARINA
Medalion de pui

Medalion de pui

Se transeaza pieptul de puila portie -se condimenteza -se face pe gratar pieptul impreuna cu baconul

9 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive cu carne
Pui la rotisor servit cu legume

Pui la rotisor servit cu legume

Se incinge cuptorul, se pregateste puiul, se unge cu ulei de masline si se condimenteaza Se pune

7 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Baclava de casa

Baclava de casa

Se topeste untul si se imparte in 2 cani. Se bate albusul separat cu 10 linguri de zahar si un praf

19 voturi    15 comentarii
25 min
Dulciuri diverse

iuli

super

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Praz invelit in Sunca(Bacon)