autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sarmalute cu ciuperci in foi de vita

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iunie 2009

Ingrediente
Pentru 4 persoane:, 60-70 foi de vita tinere, 500 g ciuperci pleurotus (champignon), 2 cepe, 2 rosii, 1 ardei kapia rosu, 1 morcov, 100 g orez, 300 ml bulion, 50 ml ketchup de rosii si ardei rosii, 1 lingurita zahar, 1 legatura marar si patrunjel, 1 lingura faina, 4 linguri ulei, 1 lingura de smantana (pentru sos), sare, piper, paprika, curry (optional 1 cub concentrat ciuperci)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

16 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie (sau ceaun) caliti in ulei ceapa, morcovul, ciupercile si cubuletele de rosie, adaugati ketchup, verdeata tocata, orezul si condimentati. Lasati pana scade zeama si se umfla putin orezul (aproximativ 10 minute).
Foile de vita se oparesc cu apa clocotita, punandu-le cate 5-6 odata si scotandu-le dupa 2-3 secunde, pana se termina frunzele. Infasurati sarmalutele in foile de vita, nu prea strans. Asezati-le radial pe un pat de rosii intr-o cratita, vas de Jena sau tuci, taiati ardeiul rosu in felii pe lungime si asezati-le intre sarmalute. Acoperiti cu frunzele ramase, turnati bulionul, putina apa cat sa le acopere si fierbeti la foc mic cu capac, aproximativ 30 minute.
Preparati sosul din faina desfacuta in putina apa, lingurita de zahar si o lingura de smantana. Indepartati frunzele cu care ati acoperit sarmalutele, turnati sosul, miscati putin oala ca sa patrunda bine printre sarmalute si dati-le la cuptor 15-20 minute.
Serviti cu smantana si decorati cu feliutele de ardei rosu si frunze de patrunjel.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu ciuperci in foi de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sarmalute cu soia si ciuperci in foi de vita (de post)

Sarmalute cu soia si ciuperci in foi de vita (de post)

Puneti la inmuiat cuburile de soia in 350-400 ml apa clocotita cu condimente pentru sarmale, sau

18 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Retete vegetariene
Piept de rata cu garnitura de toamna

Piept de rata cu garnitura de toamna

Pieptul de rata il speli sub jet de apa rece, il crestezi pana treci de grasime. Atentie sa nu

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Corina Hasan , 08 iunie 2014

    bune

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    Bune mai sunt !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    O bunatate!Am facut si eu,dar cu ghebe.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      Multumesc mult.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2009

      Foarte delicioase,nu am facut niciodata sarmalute cu ciuperci,dar o sa incerc sigur,trebuie sa fie nemaipomenite.Felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      Bun,bun,super bun...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Multumesc mult, Carmen.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Super arata,deja mi-ai facut pofta Doina.Felicitari.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Multumesc. Cu miez de nuca inca nu am incercat.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Si eu fac cu miez de nuca;cu ciuperci pleurotus nu am facut,dar cu ghebe da.Cred ca sunt la fel de gustoase!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009

      Delicioase...Eu adaug si miez de nuca...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Arata de nota 10 cu felicitari,uite o idee buna sa fac si eu cateva cu foi de vita.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Si foarte gustoase. Mie imi plac mai mult decat cele cu carne de porc sau de manzat.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Foarte aspectoase.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

16 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 60-70 foi de vita tinere
  • 500 g ciuperci pleurotus (champignon)
  • 2 cepe
  • 2 rosii
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 morcov
  • 100 g orez
  • 300 ml bulion
  • 50 ml ketchup de rosii si ardei rosii
  • 1 lingurita zahar
  • 1 legatura marar si patrunjel
  • 1 lingura faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingura de smantana (pentru sos)
  • sare
  • piper
  • paprika
  • curry (optional 1 cub concentrat ciuperci)

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

133 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Bune mai sunt !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chec aperitiv Chec aperitiv

Se mixeaza ouale pana isi maresc volumul, apoi se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Se adauga apoi ingredientele in

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Aperitive
Bucatele de pasare cu legume si orez la cuptor Bucatele de pasare cu legume si orez la cuptor

Intr-un vas care se poate folosi la cuptor si de asemeni de a praji in el fara sa se prinda alimentele, incalzim 2 -3 linguri de ulei

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Dovlecei umpluti cu piept de pui si teci de fasole