Curatam zarzavatul, il spalam, spalam ciupercile, razuim tot zarzavatul. Intro tigaie, mare, sau intro cratita incapatoare punem uleiul la incins, adaugam ceapa, calim pana devine sticloasa, adaugam orezul cu boiaua, restul zarzavatului, lasam la foc mic pana scade apa din ciuperci. Stingem focul, lasam compozitia sa se raceasca, timp in care pregatim varza: desprindem frunzele, le desaram daca e cazul, taiem partea groasa de nervura. Compozitia racita, se amesteca bine cu un ou, se potriveste de sare, apoi luam cate o frunza de varza, asezam o lingura de compozitie pe frunza de varza si formam sarmalute, exact asa ca la sarmalele cu carne. Sarmalutele formate (au iesit 24 de sarmalute), se aseaza intro oala: la inceput, tapetam oala cu un strat de varza taiata fideluta, asezam un rand de sarmale, apoi iar un strat de varza fideluta, iar sarmale pana terminam, punem frunzele de dafin, boabele de piper, adaugam apa sa acopere putin stratul de sarmale si lasam sa fiarba vreo 2 ore pana fierbe varza. Se servesc cu smantana si mamaliguta calda. Puteti adapta reteta la una de post, atunci excludeti oul si nu serviti sarmalutele cu smantana.
Observatie: puteti sa folositi 350- 400 g orez, vor iesi mai multe sarmalute.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii