autor:

Ramona

» » Mancaruri cu carne

Sarmalute cu sunca afumata

Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 august 2009

Ingrediente
2 verze, 500 g carne tocata, 200 g orez, 3 cepe, 500 g sunca afumata, 4 rosii, 700 ml bulion, cimbru, marar, condimente pentru sarmale(carne tocata), sare, boia, piper

Dificultate: Medie Timp: 3h

8 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert sunculita afumata, timp de 2 ore(poza 1).
Se curata varza de frunzele superficiale, se scoate cotorul si se opareste in apa clocotita cu sare.
Se desprind cu grija foile de varza, se inlatura nervurile, si se lasa deoparte, acoperite.
Se curata cele 3 cepe, se toaca marunt si se prajesc in putin ulei, se adauga orezul spalat, se amesteca bine, apoi se adauga si carnea tocata(poza 2, 3). Se pune sare, boia, piper, cimbru si se amesteca bine, apoi se ia de pe foc.
Se oparesc rosiile, se ia pielita jos, si se toaca cubulete(poza 4).
Se taie marunt o jumatate de varza pentru fiert.
Se pregateste oala in care fierbem sarmalutele in felul urmator: se pune putin ulei pe fund, se aseaza cimbru si marar, apoi varza tocata si cele 4 rosii decojite si taiate cubulete(poza 5).
Se impacheteaza sarmalutele si se aseaza frumos in oala.
Se taie sunculita afumata bucatele potrivite ca marime, si se aranjeaza printre sarmalute(poza 6, poza 7).
Pe deasupra se mai aseaza un strat de varza tocata,
si se mai presara putin cimbru.
Se toarna apoi apa in care a fiert sunculita, si bulionul. Daca este necesar, se mai adauga putina apa, astfel incit sa acopere sarmalutele(poza 8, poza 9).
Oala se pune la fiert cca 30 min.
Se servesc calde, cu sau fara smantana, dupa preferinte.
(poza 10).

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu sunca afumata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Frigarui de porc cu legume

Frigarui de porc cu legume

Se taie carnea de porc in bucatele mici. Ceapa se taie in doua bucati si se desfac foitele una cate

11 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Chiftele in sos de vin rosu

Chiftele in sos de vin rosu

Se face un amestec din carnea tocata, carnea pt carnati, ou, patrunjel, condimente pt. carne si

2 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

    Sunt o bunatate !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Sunt nemaipomenit de bune!Si cu mamaliga si smantana...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    Imi plac tare mult...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Delicioase...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      O bunatate...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      Ramona, foarte frumoase, vin si eu cu ale mele.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

      O bunatate Ramona !!!Mi-ai facut o poftaaaaaaaaaaaa....

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

      Felicitari! Imi lasa gura apa

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

      Sunt un deliciu,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

8 voturi

Ingrediente

  • 2 verze
  • 500 g carne tocata
  • 200 g orez
  • 3 cepe
  • 500 g sunca afumata
  • 4 rosii
  • 700 ml bulion
  • cimbru
  • marar
  • condimente pentru sarmale(carne tocata)
  • sare
  • boia
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Ramona
Piept de pui la gratar

Piept de pui la gratar

Pentru gratar, se foloseste un gratar cumparat din comert, cu un orificiu in mijloc, ce se pune direct

5 voturi    9 comentarii
10 min
Fripturi
Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Se curata cartofii, se pun la fiert cu putina sare si patrunjel intreg (pentru un gust mai bun).

12 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulada cu gem

Rulada cu gem

Se separa albusurile de galbenusuri de la cele 4 oua. Se bat albusurile spuma cu un praf se sare,

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Sunt o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui marinat la cuptor Pui marinat la cuptor

Bucăţile de pui se spală şi se şterg cu şervete de hârtie. Într-un castron se pun uleiul, condimentele, sare, piper,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

4 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Rulada de porc cu ciuperci