Ingrediente
500 g carne tocata porc sau amestec, 500 g scarita afumata, 1 varza acra de aproximativ 2 kg, 100 g orez, 2 cepe, 1-2 morcovi, 2-3 rosii, 100 g ketchup rosii si ardei rosii, 100 ml bulion, 1 ardei gras rosu (gogosar), 2 cuburi/lingurite concentrat costita afumata/ciuperci, 20 ml ulei, 1 legatura marar si parunjel, 2-3 foi de dafin, sare, piper, paprika, cimbru
Dificultate: Medie | Timp: 1h 45 min
19 voturi
Mod de preparare
Taiati frunzele de varza acra in bucati potrivite. Incepeti sa infasurati sarmalutele si asezati-le radial intr-un ceaun sau tuci. (vezi video)
Dupa ce ati terminat primul rand, puneti deasupra bucatile de scarita afumata si varza tocata, inca un rand de sarmale, fasii de ardei gras rosu si acoperiti cu varza tocata si felii de rosii. Puneti apa si bulion cat sa le acopere, foile de dafin, putin cimbru si dati la cuptor la foc mic aproximativ 60 minute avand grija sa completati din cand in cand zeama, daca scade. Cand se rumenesc frumos sunt gata.
Serviti-le cu smantana, daca doriti si garnisiti-le cu fasiile de ardei rosu, verdeata si feliute de ardei iute (dupa preferinta).
Pofta buna.
Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009
Multumesc mult.
mirey (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009
Bune,bune...
Doina Varga (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009
Frumoase. Multumesc.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009
Ale mele sunt asa..
Doina Varga (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009
Multumesc mult. Ma bucur ca va place.
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009
Tare gustoase.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009
Bunee!