autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Sarmalute cu varza acra si coasta afumata (scarita)

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 septembrie 2009

Ingrediente
500 g carne tocata porc sau amestec, 500 g scarita afumata, 1 varza acra de aproximativ 2 kg, 100 g orez, 2 cepe, 1-2 morcovi, 2-3 rosii, 100 g ketchup rosii si ardei rosii, 100 ml bulion, 1 ardei gras rosu (gogosar), 2 cuburi/lingurite concentrat costita afumata/ciuperci, 20 ml ulei, 1 legatura marar si parunjel, 2-3 foi de dafin, sare, piper, paprika, cimbru

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

19 voturi

Mod de preparare

Curatati, tocati si caliti in ulei cepele cu morcovul ras, adaugati ketchup, concentratul si orezul si lasati pana scade zeama. Amestecati cu carnea tocata, verdeata tocata si dregeti gustul de sare, piper, cimbru, paprika.
Taiati frunzele de varza acra in bucati potrivite. Incepeti sa infasurati sarmalutele si asezati-le radial intr-un ceaun sau tuci. (vezi video)
Dupa ce ati terminat primul rand, puneti deasupra bucatile de scarita afumata si varza tocata, inca un rand de sarmale, fasii de ardei gras rosu si acoperiti cu varza tocata si felii de rosii. Puneti apa si bulion cat sa le acopere, foile de dafin, putin cimbru si dati la cuptor la foc mic aproximativ 60 minute avand grija sa completati din cand in cand zeama, daca scade. Cand se rumenesc frumos sunt gata.
Serviti-le cu smantana, daca doriti si garnisiti-le cu fasiile de ardei rosu, verdeata si feliute de ardei iute (dupa preferinta).
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu varza acra si coasta afumata (scarita)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 23 %
219.99 lei
169.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • MoniPinky , 03 februarie 2010

    hehe,v-am furat reteta....Voi prepara maine sarmalutele pt prietenul meu portughez,le adora dar fara smantana... Multumesc de reteta...xxx

  • irina , 23 decembrie 2009

    ...o reteta nou :-) dar in orice caz reteta arata fft bine. hummmm, iti deschide pofta de mancare.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Multumesc mult.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

      Bune,bune...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Frumoase. Multumesc.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Ale mele sunt asa..

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

      Multumesc mult. Ma bucur ca va place.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

      Tare gustoase.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      Bunee!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

19 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne tocata porc sau amestec
  • 500 g scarita afumata
  • 1 varza acra de aproximativ 2 kg
  • 100 g orez
  • 2 cepe
  • 1-2 morcovi
  • 2-3 rosii
  • 100 g ketchup rosii si ardei rosii
  • 100 ml bulion
  • 1 ardei gras rosu (gogosar)
  • 2 cuburi/lingurite concentrat costita afumata/ciuperci
  • 20 ml ulei
  • 1 legatura marar si parunjel
  • 2-3 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • paprika
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

135 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Doina Varga (Chef de cuisine)

Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pui in "Púcara"