autor:

Ioana

» » , , Retete de Pasti, Aperitive, Retete de Craciun

Sarmalute cu vita de vie, frunza de varza si carne de porc

Autor: Ioana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 mai 2015

Ingrediente
 1 kilogram carne de porc,  1 cană orez,  2 ouă,  2 linguri bulion,  2 bucăţi ceapă,  sare,  piper,  condimente pentru sarmale,  mărar,  frunze de viţă,  frunze de varză,  kaizer sau altă carne afumată,  3 linguri bulion,  ulei,  mărar uscat, beţe,  cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare: Carnea de porc tocată se amestecă într-un castron cu orezul spălat, ouăle, cele 2 linguri de bulion, sare, piper, condimente pentru sarmale, mărarul tocat şi ceapa tocată mărunt sau dată prin robot.Frunzele de viţă se opăresc pentru câteva minute, apoi se lasă la scurs.După ce frunzele de viţă s-au răcorit puţin, se pot înfăşura sarmalele.Pe mijlocul unei frunze se pune o linguriţă din compoziţie.Frunzele de varză se îndepărtează de pe cotor, apoi se taie din frunză doar partea de jos, cea care nu are nervurile foarte mari.Sarmelele în frunză de varză se înfăşoară la fel ca cele în frunză de viţă.Pe fundul cratiţei în care vor fierbe sarmalele se pun beţe de mărar uscat, apoi se aşează sarmalele alternativ, una în frunză de viţă alta în frunză de varză.După primul rând de sarmale, se pune deasupra varză murată tocată mărunt şi foarte bine stoarsă de zeamă. Se presară cu busuioc uscat.Se mai pune un rând de sarmale.După cel de-al doilea strat se procedează la fel ca după primul, punând varză murată. Acest ultim strat se poate acoperi cu frunze de viţă şi frunze de varză. În cratiţă se pune apă cât să acopere sarmelele, apoi cratiţa se pune la fiert.Când începe să fiarbă se adaugă cele 3 linguri de bulion călite în puţin ulei. Se continuă fierberea la foc mic pentru aproximativ 1-1,5 ore. Se servesc cu mămăliguţă şi smântână, alături de ardei iute în oţet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu vita de vie, frunza de varza si carne de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Salata de boeuf

Salata de boeuf

Carnea spalata se pune la fiert iar dupa 15-20min, iar cand a iesit la suprafata spuma neagra, se

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Tiramisu a la Margot

Tiramisu a la Margot

Pentru această rețetă inspirație mi-a fost Tiramisu rețeta originală: Se freaca galbenusurile

9 voturi    8 comentarii
30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  •  1 kilogram carne de porc
  •  1 cană orez
  •  2 ouă
  •  2 linguri bulion
  •  2 bucăţi ceapă
  •  sare
  •  piper
  •  condimente pentru sarmale
  •  mărar
  •  frunze de viţă
  •  frunze de varză
  •  kaizer sau altă carne afumată
  •  3 linguri bulion
  •  ulei
  •  mărar uscat
  • beţe
  •  cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Ioana
Negresa

Negresa

Etapa 1: Pentru inceput, margarina se taie în bucăţi şi se pune într-o oală. Se adaugă

9 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Se dizolva zaharul in lapte, apoi se adauga ouale, sarea, uleiul, amoniacul si se amesteca. Se pune

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu limete si rom

Prajitura cu limete si rom

1 .Se topeste untul sau margarina si se lasa la racit.Se spala limetele cu apa fierbinte si se usuca.Coaja

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Prajitura cu foi si ciocolata, bicolora Prajitura cu foi si ciocolata, bicolora

Ciocolata, untul, zaharul si laptele se pun impreuna la foc si se amesteca continuu pana cand ciocolata si untul se topesc. Se lasa

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Prajitura Ora 12 Prajitura Ora 12

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu jumatate din

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Bors cu perisoare de miel si verdeturi