Sarmalute de curcan in cuib de varza dulce

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Sarmalute de curcan in cuib de varza dulce

Ingrediente

  • 1 varza dulce de 2-2,5 kg
  • 400 g carne de curcan tocata
  • 100 g carnat afumat
  • 2 cepe
  • 50 g orez
  • 2 rosii
  • 1 ardei rosu mic
  • 50 ml ketchup de rosii si ardei
  • 300 ml bulion
  • 1 legatura marar
  • sare, piper, paprika, condimente pentru sarmale
  • 3-4 lingurite faina
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Se pune apa la fiert intr-o oala. Cand fierbe se pune in ea varza si se roteste pe toate partile. Dupa 3-4 minute se scoate cu doua furculite intr-un castron si se desfac usor frunzele de pe exterior, ca o floare. Partea din mijloc se taie mai de jos, lasand doar marginile mai inalte si se mai scobeste cuibul ca sa faceti loc pentru sarmalute.

De pe partea pe care ati scos-o se desfac foile pentru sarmalute iar miezul si ce a ramas de la scobit se toaca marunt.

Se pregateste umplutura: caliti ceapa tocata marunt in ulei, adaugati ketchup, ardei rosu tocat si putina apa. Cand s-au inmuiat adaugati verdeata tocata si orezul, condimentati si lasati pe foc pana scade de tot zeama. Adaugati-le intr-un castron peste carnea de curcan, mai adaugati verdeata tocata si condimente, dupa gust, si omogenizati.

Intr-o cratita mai mare puneti un pat de felii de rosii, asezati intr-o parte sau in mijloc cuibul, apoi incepeti sa infasurati sarmalutele. Asezati-le in cuib cat mai inghesuite iar restul sarmalutelor puneti-le radial in jurul cuibului sau intr-o parte, cum aveti loc.

Peste sarmalute puneti varza tocata, felii de carnati, rosii, verdeata si apa, 200 ml bulion, cat sa le acopere putin. Dati-le la cuptorul incalzit, la foc mic, aproximativ o ora, pana se rumenesc frumos.

Preparati un sos din faina desfacuta in 100 ml bulion, marar tocat, condimente si turnati-l deasupra. Mai lasati la cuptor 10 minute.

Cand sunt gata le asezati pe un platou: cuibul il luati cu totul cu doua palete sau linguri mai mari, langa el asezati sarmalute, sos, feliile de carnat rumenite si garnisiti cu putina smantana, verdeata, ardei iute.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise