Sarmalute de manzat in foi de tei

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Sarmalute de manzat in foi de tei

Ingrediente

  • 400-450 g carne de manzat
  • 50-60 frunze de tei tinere mai mari
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 1 legatura marar + patrunjel
  • 2 rosii
  • 50 g orez
  • 3-4 linguri ketchup
  • 10 ml ulei
  • 2 lingurite baza pentru mancaruri
  • 3-4 foi de dafin
  • 1 lingurita zahar (optional)
  • 3 lingurite faina
  • 100 ml suc de rosii/bulion
  • cimbru, sare, piper dupa gust

Mod de preparare

Frunzele de tei au o savoare aparte, sunt fragede si bune mai ales in aceasta perioada, inainte de inflorire.

Frunzele de tei nu se oparesc, pentru ca sunt foarte fragede. Le spalati cu apa calduta si le puneti deoparte. Daca nu folositi carne tocata, taiati carnea in cubulete nu prea mici si fara pielite, curatati cepele si taiati-le bucati mari, curatati si feliati morcovul, spalati si tocati mare verdeata. Puneti-le in blender (nu incap toate deodata) si dupa ce ati mixat totul, dar nu prea marunt, puneti-le intr-un castron impreuna cu orezul, ketchup, baza de mancaruri, cimbru sare, piper si omogenizati compozitia. Incepeti sa impachetati sarmalutele.

Puneti pe fiecare frunza o manuta de umplutura si impachetati incepamd de la codita, indoiti apoi o margine, rulati pana la varf si partea care ramane o indesati cu degetul in sarmaluta. Puneti toate sarmalutele intr-o cratita mai inaltuta (tuci), acoperiti-le cu frunzele ramase si cu felii de rosii. Printre sarmalute puneti foi de dafin si cimbru. Turnati bulionul, eventual zahar, apa pana le acopera, aduceti-le la fierbere pe aragaz si apoi bagati-le la cuptorul preincalzit pentru inca 30-35 minute.

Desfaceti faina in putina apa, adaugati uleiul, turnati totul peste sarmalute, agitati cratita energic de manere ca sa se amestece sosul si lasati-o in cuptor inca 10 minute la foc mediu. Se servesc cu felii de rosii, sos, smantana, garnisite cu verdeata. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise