Carnea se toaca (sau folositi carne tocata).
Intr-o tigaie mai mare puneti putin ulei si incepeti sa caliti ceapa verde tocata, ciupercile tocate, concentratul de costita. Adaugati verdeata tocata, ketchup (sau o rosie si un ardei tocate marunt).
Dupa vreo 10 minute adaugati orezul ales si spalat si mai caliti pana ce compozitia nu mai are zeama.
Luati de pe foc tigaia si rasturnati continutul intr-un lighenas. Puneti condimente, dregeti gustul si omogenizati compozitia.
Frunzele se spala cu apa fierbinte, nu se oparesc pentru ca se vor rupe la infasurat. Se oparesc mai tare frunzele de vita de vie si foile de varza dulce. Puteti folosi deodata cat mai multe feluri de frunze. Gustul va fi special.
Se infasoara sarmalutele. Eu le fac cam de 5-6 cm. Vor iesi aproximativ 60-80 bucati.
Se pun intr-un vas de Jena sau intr-o tava mai adanca, puneti peste ele borsul sau bulionul, putina apa, daca mai trebuie, felii de rosii, bucatele de cabanos crestat si cateva felii carnat afumat. Se dau la cuptor 50-60 minute la foc mic, acoperite cu capac de frunze.
Cand le scoateti din cuptor, indepartati frunzele de deasupra si mai lasati-le la rumenit aproximativ 10 minute.
Se servesc cu smantana si eventual putin ketchup pentru decor, cateva feliute de ardei iute (cine doreste).
Pofta buna.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii