Sarmalute de manzat in frunze diferite

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Sarmalute de manzat in frunze diferite

Ingrediente

  • 450 carne de manzat (tocata)
  • 50-60 frunze de: tei, hrean, spanac, loboda, vita de vie, stevie, gulie si varza dulce
  • 2-3 linguri orez
  • 1 legatura ceapa verde (1 ceapa veche)
  • cateva ciuperci (optional)
  • marar, patrunjel
  • 1 rosie
  • 300 ml bulion sau bors
  • 100 ml ketchup din rosii si ardei rosu
  • 100 ml smantana
  • 3-4 lingurite faina
  • sare, piper, paprika, 4-5 foi de dafin
  • 20 ml ulei
  • 1 cub concentrat costita afumata
  • 150 g cabanos si/sau carnat afumat
  • 1 ardei iute verde (si/sau 1 ardei iute rosu)

Mod de preparare

Carnea se toaca (sau folositi carne tocata).

Intr-o tigaie mai mare puneti putin ulei si incepeti sa caliti ceapa verde tocata, ciupercile tocate, concentratul de costita. Adaugati verdeata tocata, ketchup (sau o rosie si un ardei tocate marunt).

Dupa vreo 10 minute adaugati orezul ales si spalat si mai caliti pana ce compozitia nu mai are zeama.

Luati de pe foc tigaia si rasturnati continutul intr-un lighenas. Puneti condimente, dregeti gustul si omogenizati compozitia.

Frunzele se spala cu apa fierbinte, nu se oparesc pentru ca se vor rupe la infasurat. Se oparesc mai tare frunzele de vita de vie si foile de varza dulce. Puteti folosi deodata cat mai multe feluri de frunze. Gustul va fi special.

Se infasoara sarmalutele. Eu le fac cam de 5-6 cm. Vor iesi aproximativ 60-80 bucati.

Se pun intr-un vas de Jena sau intr-o tava mai adanca, puneti peste ele borsul sau bulionul, putina apa, daca mai trebuie, felii de rosii, bucatele de cabanos crestat si cateva felii carnat afumat. Se dau la cuptor 50-60 minute la foc mic, acoperite cu capac de frunze.

Cand le scoateti din cuptor, indepartati frunzele de deasupra si mai lasati-le la rumenit aproximativ 10 minute.

Se servesc cu smantana si eventual putin ketchup pentru decor, cateva feliute de ardei iute (cine doreste).

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise