Sărmăluţe de post (din varză murată) la Philips Multicooker

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa
Sărmăluţe de post (din varză murată) la Philips Multicooker

Ingrediente

  • - o varză murată (mai micuţă)
  • - 10 linguri de orez
  • - 4 linguri ulei de măsline
  • - 2 legături de ceapă verde (1-2 buc ceapă uscată)
  • - mărar congelat (o legătură proaspăt)
  • - 150 g ciuperci tăiate la borcan(în saramură)
  • - un morcov măricel
  • - sare, piper, boia dulce, cimbru, tarhon după gust
  • - 3 buc foi de dafin
  • - 15 boabe piper negru
  • - bulion, suc de roşii
  • - ardei gras congelat cubuleţe ( 2 buc. ardei proaspăt)
  • - roşii congelate (4-5 roşii proaspete)
  • OPŢIONAL PUTEŢI ADĂUGA ÎN COMPOZIŢIE ŢELINĂ, NUCI ŞI STAFIDE

Mod de preparare

Au ieşit 40 de sărmăluţe delicioase.

Foile de varză se desfac de pe cotor şi se ţin în apă rece de la oră până la câteva ore în funcţie de gust sau de cât de acră şi de sărată este varza.

Ceapa se curăţă,se spală şi se toacă mărunt. Ardeiul se taie cubuleţe ,mărarul se toacă mărunt iar, morcovul se dă pe răzătoarea mică. Ciupercile se toacă foarte mărunt. Peste orezul ales şi spălat bine se pun ceapa, morcovul, ciupercile ,se adaugă uleiul şi se călesc cca 10 minute amestecând mereu.Din când în când se toarnă cca 100 ml apă caldă amestecată cu 1-2 linguri de bulion sau 100 ml suc de roşii. Se sărează şi condimentează după gust.După ce se opreşte focul se adaugă mărarul tocat , se amestecă şi se lasă la răcit.Cu această compoziţie se umplu foile de varză.

Foilor de varză li se taie cotorul, tăindu-se în 2, 3 bucăţi în funcţie de cât de mari sau de mici doriţi să faceţi sarmalele. Foile şi bucăţile de varză rămase se toacă mărunt şi se aşează atât pe fundul vasului cât şi printre rândurile de sarmale. Tot printre rândurile de sarmale se presară cubuleţe de ardei, boabe de piper şi foi de dafin.Deasupra ultimului strat de sarmale se aşează jumătăţile de roşii şi varza tocată rămasă. Se toarnă 1 ,5 l lichid (un amestec de apă caldă , suc de roşii şi bulion după gust). Dacă vă plac mai zemoase puteţi adăuga cca 2 l lichid. Se închide capacul şi se fixează programul STEW timp de 1 h şi 30 de minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise