Sarmalute de vita in frunze de vita

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata de vita
  • 100 g orez
  • 150 g morcovi
  • 300 g ceapa
  • 100 g bulion
  • 10 g maghiran
  • 10 g cimbru
  • 50-60 frunze de vita
  • 2 foi de dafin
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata morcovul si ceapa.Se rade fin morcovul, iar ceapa se toaca. Se alege si se spala orezul.Se caleste ceapa pana devine lucioasa, apoi se adauga orezul.Se lasa la racit si se incorporeaza in carnea tocata impreuna cu maghiranul, cimbrul, sare si piper dupa gust.Se oparesc si se scurg frunzele de vita.Se impacheteaza sarmalutele si se aseaza in oala pe unstrat de frunze, cu foi de dafin printre ele. Se toarna apa fiarta cat sa le acopere si se fierb la foc mic, in oala partial acoperita.Se toarna bulionul dizolvat in 200 ml apa si se introduce tava in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu pentru 15 minute. Se serveste cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise