Sarmalute dobrogene in oala de lut

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
redusa
Sarmalute dobrogene in oala de lut

Ingrediente

  • 3 verze murate
  • 1 kg carne amestec( porc,vita)
  • 200g sunca afumata
  • 5 linguri orez
  • 3 cepe
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri bulion
  • 1 lingurita de cimbru
  • 1/2 lingurita de piper macinat
  • 1/2 lingurita boia de ardei iute,sau 1 ardei iute
  • 3 foi de dafin

Mod de preparare

Un vas de ceramica smaltuita cu capac

Trebuie sa incercati, savoarea sarmalelor fierte in oala de lut este de ne descris,se fierb la foc mediu 4 ore

preparare:se desfac verzele si se aleg frunzele bune de impachetat,restul se toaca.

In vasul de lut se aseaza un strat de varza tocata si bucatele de sunca afumata

Se taie ceapa julien si se inabuse in 4 linguri de ulei

Se adauga carnea,orezul, cimbrul,piperul,boiaua,bulionul(1 lingura)totul se amesteca pe foc 5 minute

Se intinte foaia de sarma se pune o lingurita din compozitia de carne,se infasoara sarmaua si tot asa pina se termina compozitia de carne

Restul de foi se toaca fin .

Se aseaza sarmalele in vasul de lut, la mijloc se aseaza varza, restul de sunca,bulionul diluat cu apa

cimbrul si foile de dafin

Se complecteaza cu zeama de varza sau apa (asta depinde de cit de acra este zeama de varza),se pune cpacul si se da la cuptor

Cu mamaliga,ardei iute si o gura de palinca sau tuica este o minune

Merita sa incercati si varianta cu vasul de lut!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise