Ceapa se curata se toaca marunt si se caleste in ulei,peste care se pune orezul se lasa cateva minute dupa care se adauga pasta de tomate.Se adauga aceasta compozitie peste carnea tocata dupa care se pun condimentele,ouale si patrunjelul tocat marunt si se amesteca toate.Varza se spala (in cazul in care este prea acra se tine cateva ore in apa rece)si se taie foile in functie de cat de mari vrem sa ne iasa sarmalutele.Se ia foaia de varza,se pune cate o lingura de carne si se infasoara sarmaua,si tot asa pana terminam compozitia.Varza ramasa se toaca marunt si se adauga jumatate pe fundul oalei,punem cateva bucati de slanina taiata cuburi dupa care incepem sa asejam sarmalele.Punem doua trei randuri de sarmale mai punem slanina si tot asa pana le punem pe toate.Deasupra mai punem cateva bucati de slanina si varza tocata ramasa, mai punem o lingura de bulion punem apa sa acoperim sarmalele si le punem la foc.Le lasam sa fiarba si incercam cu furculita atunci cand se taie varza cu furculita inseamna ca sunt fierte.Se servesc cu mamaliguta calda,smantana si ardei iute .
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii