Ingrediente
Ingrediente (50-60 buc.):, 0,5 kg carne amestec, 0,5 kg fleica, 300g slanina afumata (kaizer), 4 kg varza murata, 240g orez cu bob rotund, 0,5 kg ceapa, 200ml ulei, 200ml vin rosu sec, 125 gr bulion, O cutie rosii in bulion, marar cu tija, cimbru, boia, piper negru macinat, O legatura marar
Dificultate: Ridicata | Timp: 4h
28 voturi
Mod de preparare
Taiati carnea si dati-o prin masina de tocat impreuna cu bucatele fin taiate de kaizer.
Se amesteca impreuna cu orezul, se condimenteaza. Puteti pune mirodenii speciale pentru sarmale din supermaketuri, fara sare, daca varza este deja sarata. Se portioneaza varza, fara cotor, in bucati nu foarte mari. Aici puteti viziona un filmulet daca nu stiti cum sa impachetati sarmalele.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7XvlCiiygi4
Se fac gramajoare de carne, se impacheteaza.
Intr-o cratita lata si nu foarte inalta, se pun fire de marar (tulpina) pe fund, un rand de varza tocata apoi pe margine in forma de raza se pun sarmalutele. Mijlocul sa fie gol. La sfarsit se va umple cu varza tocata si bucati de kaizer. Deasupra sa fie varza tocata si frumos nivelat.
Se pune apa amestecata cu bulion cat sa acopere penultimul strat de sarmale. Se dau la foc iute in prima faza pentru 45 de minute apoi la foc mocnit (acoperit tot timpul) pentru o ora. Se adauga rosiile din bulion si vinul si se lasa pana carnea este facuta si varza moale. Puteti da si la cuptor pentru o jumatate de ora neacoperite.
Presarati marar tocat deasupra si serviti fierbinti cu smantana.
George Dumitru , 03 iulie 2013
Deliceossss!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2013
Eu adaug bulion doar la cele impachetate in varza proaspata, pe cele cu varza murata nu le fac cu bulion. Mie imi plac tare mult, indiferent de varza(proaspata sau murata)
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2012
Sunt foarte bune, in orice moment, nu doar la sarbatori.