Ingrediente
o varza infoiata, , 350 gr de carne tocata, , un praz, , o ceapa, , un morcov, , u telina micuta, , un polonic de orez, , marar si patrunjel, , o cutie de rosii intregi in suc propriu, , un ou, , o cana de bors (pt cei de acasa, ca eu am pus doua linguri de praf de bors magic), , doua linguri de concentrat de bulion de rosii, , sare, piper negru, putin cimbru
Dificultate: Ridicata | Timp: 2h 30 min
11 voturi
Mod de preparare
Cred ca la majoritatea stiti dece sunt mai bune verzele infoiate,dar am sa scriu pentru cei mai tineri si care nu stiu ca varza batuta,aia mai alba la culoare,are frunza mai tare si e mai greu de desfacut, si la fiert dureaza mai mult, pe cind aia infoiata si mai verde la culoare e mult mai usor de invirtit si de fiert,binenteles si gustul e diferit.
Dupa ce frunzele sunt oparite le lasati sa se raceasca pentru a le putea invirti. Eu am o tava speciala cu capac o folosesc cind fac puiul intreg si am uns bine cu margarina de prajit (puteti pune ulei la fel de bine) si am tocat citeva foi ce nu le puteam folosi,alea mai mici,si le-am pus pe fundul tavii. Peste am asezat sarmalutele una cite una dar nu ingramadite (asta o stiu de la bunica mea ca imi zicea tot timpul numai alea de vita de vie se pun bine adunate)si la sfirsit doua trei frunze cite intra ca sa acoperim sarmalele din tava.Adaugati un pahar de apa si puneti capacul pe tava sau daca nu aveti ca a mea puteti acoperi cu o foaie de aluminiu,si dati la cuptor la foc mijlociu(150°)si cam la jumatea timpului adaugati peste sarmalute cana de bors cu cele doua linguri de bulion,agitati bine tava si o dati la loc in cuptor. Eu le-am lasat la cuptor o ora si 15'.
Sper sa va iasa la fel de bune ca ale mele si...
Pofta buna!