Sarmalute in foi de vita

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Sarmalute in foi de vita

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata de porc sau amestec porc si vita
  • 4 linguri de orez
  • 1 cana de apa fiarta sau 1/3
  • 1 legatura de marar
  • 3 cepe zdravene
  • pasta de tomate dupa gust 1-2 linguri
  • 2 oua
  • ½ l bors
  • Boia dulce
  • Slanina afumata
  • Foi de dafin
  • Vegeta sau condimente pentru sarmale
  • Sare
  • Piper
  • un praf de curry
  • 45 foi de vita
  • cimbru

Mod de preparare

Se oparesc frunzele de vita cu borsul care a dat in foc. Eu pastrez cate 10 frunze de vita rulate in sticlute de jumatate de litru, cu dopul bine inchis sau congelate. Ceapa curatata si spalata se toaca marunt si se caleste in putin ulei incins pana devine aurie. Se adauga orezul si se mai caleste 1 minut dupa care se pune curry pentru culoare si gust. Carnea se amesteca impreuna cu orezul, ceapa, oul, apa fiarta, mararul tocat, putina slanina taiata cubulete, cimbru, condimente si aproximativ 2 linguri de bulion. Apa se pune pentru a nu se intari carnea la fiert. Se amesteca foarte bine pana se face ca o pasta. Se taie nervura groasa a frunzei de vita, se pune carne pe marginea frunzei si se infasoara sarmalele. Daca v-au mai ramas frunze oparite se taie fasii iar apoi se pun pe fundul oalei si intre sarmale. Se aseaza sarmalele peste frunze si se pune intre ele foi de dafin, boabe de piper, cimbru si cateva cubulete de slanina. A nu se pune foarte multa slanina in compozitie si printre sarmale pentru ca ies prea grase. Se adauga apa fiarta in care s-a desfacut bulion (apa cat sa acopere sarmalele cu doua degete). Se da oala de lut la cuptor si spre sfarsit se adauga putin bors, 1/2 cana si marar. Se potriveste de sare si se inchide focul. Se servesc cu multa smantana . Din aceste cantitati ies aproximativ 40 de sarmale potrivite. La fel de gustoase sunt si cu stevie, frunzele trebuiesc oparite cu bors inainte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise