Ingrediente
•½ kg carne de porc slaba si vita, •foi de vita, •2 linguri rase de quinoa, •1 ceapa medie, •sare, •piper, •marar, •5 rosii micute, •50 - 100 gr suc rosii, •apa, •smantana
Dificultate: Medie | Timp: 4h
8 voturi
Mod de preparare
Carnea in cazul in care nu o cumparati gata tocata, se da prin masina cu ceapa cruda si se amesteca apoi cu quinoa, scursa bine, cu sarea si piperul.
Se ia o frunza de vita, se inlatura partea fibroasa si se pune in centrul ei o bucatica din amestecul de carne tocata si quinoa.
Dupa care se ruleaza frunza, si indeasa bine la capete cu degetul, dar fara sa se stranga frunza prea tare. Se aseaza frunze de vita pe fundul vasului in care se vor fierbe sarmalele si se aranjeaza sarmalutele. Se toarna un amestec din rosiile mixate si suc de rosii, marar, (cui ii place poate sa puna frunze de dafin si cimbru), plus apa cat sa acopere cu doar o jumatate de deget sarmalele. Se fierb la cuptor, la foc mic, 3-4 ore. Se servesc cu smantana si mamaliga calda sau fara mamaliga.
Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2011
Multumesc Mihai. Este o reteta care poate fi preparata si de/pentru diabetici sau de catre persoanele care sunt la dieta de slabire, deoarece quinoa, este stiut, ajuta in procesul de slabire, insa, este indicat sa fie inlocuit amestecul de carne: porc vita cu piept de pui sau curcan.
mihai (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2011
Foarte bune si aromate!*****