Sarmalute in varza creata cu usturoi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Sarmalute in varza creata cu usturoi

Ingrediente

  • 3 capatani varza creata
  • 1 kg carne tocata (porc + vita)
  • 100 g orez
  • 1 ceapa
  • 5 catei usturoi
  • 200 g kaizer afumat
  • cimbru
  • marar verde
  • pasta de gogosari
  • 200 ml bulion preparat in casa
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Varza creaţă se curata de eventualele frunze vestede si se scobeste cu cutitul cotorul.

Se opareste apoi în apă clocotită si se desfac frunzele de pe cotor (varza se pune in oala cu cotorul in sus). Frunzele de la exterior se desprind, se scot si se pun pe o farfurie. Se repeta pana cand scoatem toate frunzele.

Se taie cotoarele frunzelor, ca să se niveleze, iar cele mici de la mijloc, le vom toca, nu le vom folosi pentru invelirea sarmalelor.

Carnea se trece de două ori prin maşina de tocat, apoi se căleşte putin, pina isi schimba culoarea, împreună cu ceapa tocata marunt si se potriveşte la gust de sare şi piper. Adaugam putin cimbru si marar tocat, apoi orezul uşor călit în ulei, usturoiul tocat şi se prăjesc aproximativ 3 minute, apoi se omogenizeaza.

Cu umplutura care rezultă ,se umplu frunzele de varză creaţă ca sarmalele.

Foile de varza creata ramase nefolosite si tocate, se aseaza pe fundul cratitei in care vom fierbe sarmalele. Presaram si o lingura cu pasta de gogosari, niste cimbru si feliute de kaizer afumat, iar deasupra lor asezam sarmalutele de varza creata, in straturi.

Deasupra mai punem un strat de varza tocata si niste pasta de gogosari, apoi completam cu apa atat cat sa acopere toate sarmalele.

Se fierb la foc mediu,cam o ora, apoi adaugam bulionul si mai lasam sa fiarba cam 15-20 de minute.

Se servesc calde, cu sau fara smantana, dupa preferinta fiecareia.

Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/09/sarmalute-in-varza-creata-cu-usturoi.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise