Sarmalute in varza dulce cu coasta de porc cruda (scarita)

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
medie
Sarmalute in varza dulce cu coasta de porc cruda (scarita)

Ingrediente

  • 500 g carne tocata amestec vita si porc
  • 500 g scarita
  • 1 varza dulce de aproximativ 2 kg
  • 100 g orez
  • 2 cepe
  • 1-2 morcovi
  • 2-3 rosii
  • 100 g ketchup rosii si ardei rosii
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 cuburi/lingurite concentrat costita afumata/ciuperci
  • 20 ml ulei
  • 1 legatura marar si parunjel
  • 2-3 foi de dafin
  • sare, piper, paprika, cimbru

Mod de preparare

Curatati, tocati si caliti in ulei cepele cu morcovul ras, adaugati ketchup, concentratul si orezul si lasati pana scade zeama. Amestecati cu carnea tocata, dregeti gustul de sare, piper, cimbru, paprika.

Scobiti mai adanc cotorul verzei si puneti-o intr-o oala cu apa fiarta cu putina sare, la foc mic, cu partea scobita in jos. Dupa 2-3 minute intoarceti-o, mai lasati sa stea 2-3 minute, intoarceti-o din nou si incepeti sa desprindeti cu furculita de la baza frunzelor una cate una foile. Dupa ce ati scos toate foile puneti-le din nou la oparit pana se inmoaie putin. Puneti-le la scurs si scoateti cu un cutit partea groasa din mijloc.

Incepeti sa infasurati sarmalutele si asezati-le radial intr-un ceaun sau tuci. (vezi video)

Dupa ce ati terminat primul rand, puneti deasupra bucati-le de scarita si varza tocata, inca un rand de sarmale, fasii de ardei gras rosu si acoperiti cu felii de rosii si varza tocata. Puneti apa cat sa le acopere, foile de dafin, putin cimbru si dati la cuptor la foc mic aproximativ 90 minute avand grija sa completati din cand in cand zeama. Cand se rumenesc frumos sunt gata.

Serviti-le cu smantana, daca doriti si garnisiti-le cu fasiile de ardei rosu, verdeata si feliute de ardei iute (dupa preferinta).

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise