Varza se desface in foi si se opareste in apa fiarta cu sare.
Se spala orezul in mai multe ape.
Carnea tocata se amesteca impreuna cu orezul, ceapa tocata marunt, condimentele si 1 lingura de bulion. Adaugam o ceasca de apa si amestecam bine.
Pe fiecare frunza de varza punem un pic de carne si rulam sarmaluta.
Frunzele de varza ramase se toaca marunt.
Pe fundul unei cratiti adanci se pune un strat de varza tocata. Se asaza sarmalutele de jur-imprejur, pe deasupra mai punem un strat de varza tocata si lasam un loc in mijloc in care vom pune o lingura de bulion. Acoperim cu apa.
Cantitate obtinuta: aprox 36 de sarmalute.
Sarmalele vor fierbe pe aragaz, la foc mic, cam 2 ore, apoi le mai dam la cuptor la foc potrivit, tot 2 ore.
Se servesc cu mamaliga calda.
Pofta Buna!
Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/08/sarmalute-in-varza-dulce.html
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii