Sarmalute in varza rosie

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Sarmalute in varza rosie

Ingrediente

  • 1 varza rosie
  • 150 g orez
  • 1 kg carne tocata
  • 1 ceapa
  • marar
  • cimbru
  • 1/2 l bulion facut in casa
  • 150 g bacon( afumatura)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cotorul verzei rosii il scoatem si scufundam varza in apa clocotinda , sa o oparim. Frunzele ce se desprind spre exterior , le scoatem si le lasam la scurs. Dupa ce am scurs toate frunzele , le taiem nervurile.

Ceapa o curatam si o tocam marunt, apoi o punem intr-o craticioara cu putin ulei si o lasam la foc mic 2-3 minute pina se patrunde ceapa.

Adaugam apoi orezulpentru alte 2-3 minute si luam vasul de pe foc.

Amestecam compozitia impreuna cu carnea tocata, chimenul macinat si asezonam.

Asezam o foaie de varza pe palma, punem cate o lingura din compozitia de carne si rulam frunza ,apoi introducem inauntru capetele ramase libere, ale frunzei, astfel incat sa nu iasa umplatura, la fierbere.

Frunzele ramase se ruleaza si se taie subtire ca fideaua.

Dupa ce am umplut toate sarmalele, punem intr-un vas cimbrul, putina afumatura pentru gust ( optional) si niste fasii din varza tocata.

Aranjam toate sarmalele in vas.

Deasupra punem varza taiata fideluta, acoperim sarmalele cu apa si le lasam sa fiarba la foc domol, cam o ora ,pina sunt toate fierte.

Cu 5 minute inainte de a fi gata adaugam bulionul care va acri sarmalele.

Servim sarmalele fierte alaturi de o lingura cu smantana.

Pofta mare sa aveti !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise