Saseasca cu branza dulce

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Saseasca cu branza dulce

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 200 gr gris
  • 50 unt
  • 500 gr branza de vaci
  • 4 oua
  • 50 gr faina
  • coaja lamaie
  • 120 gr zahar brut
  • 1 cutiuta smantana grasa (cam 100 gr)
  • zahar pudra
  • dulceata mure

Mod de preparare

Punem la fiert laptele, peste care turnam grisul si amestecam astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Lasam sa fiarba cam 15 minute, timp in care amestecam sa nu se prinda. Aproape de final, adaugam cam 3 linguri de zahar si amestecam.

Intr-un castron, punem branza de vaci, zaharul, si ouale. Amestecam energic si adaugam smantana, untul topit si apoi faina. Incorporam bine prin amestecare si la sfarsit, radem coaja de lamaie. Incalzim cuptorul.

Intr-un vas termorezistent uns cu unt, intindem grisul cu lapte, nivelam un pic si peste el turnam usor compozitia de branza. Coacem in cuptor cam 40 minute, la foc mediu. Dupa ce am oprit focul, am mai lasat vasul in cuptor cam 15 minute. Am scos, am lasat sa se raceasca si apoi am pudrat saseasca.

Intrucat eu am folosit mai putin zahar, am servit o felie de budinca cu dulceata de mure deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise