Scoicile proaspete trebuiesc curatate foarte bine la exterior si taiate barbile care atirna.
Pentru curatare puteti folosi o periuta de sirma sau un cutit cu care le razuiti.
Eu curat un kg in circa 15 minute.
Intr-o tigaie ft mare, la foc vioi, puneti scoicile si acoperiti cu un capac. Facultativ puteti adauga vinul alb.
Lasati circa 10 minute pina se deschid. Dati la o parte si controlati daca sunt scoici inchise.
Daca sunt le aruncati ptr. ca nu sunt bune.
Lichidul care rezulta se filtreaza prin sita ft. fina si se pune deoparte.
In alta tigaie puneti ulei si frigeti cei trei catei de usturoi, adaugati conserva de rosii, lasati citeva minute sa se incalzeasca apoi adaugati lichidul filtrat de la scoici.
Cind e aproape gata adaugati scoicile, doar partea in care se afla scoica, cealalta jumatate goala se poate arunca, astfel ocupa mai putin spatiu in tigaie.
Puneti piperul, patrunjelul si serviti in farfurii in care ati pus feliile de piine prajita.
Atentie la sare.
Lichidul de la scoici este sarat deci gustati inainte de a mai pune sare dupa gust.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii