Saute de scoici negre

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Saute de scoici negre

Ingrediente

  • ptr. 4 persoane
  • - scoici negre 1 kg, in cazul in care este servit ca un antreu/aperitiv,
  • - sau 2 kg cind este servit ca fel unic
  • - usturoi 3 catei
  • - ulei de masline
  • - rosii sau conserva de rosii - eu pun 2 conserve de 400 ml. pentru 2 kg de scoici
  • - patrunjel proaspat tocat 2 linguri
  • - vin alb 1/2 pahar - facultativ
  • - facultativ 8 felii mari de paine prajita si frecata cu usturoi

Mod de preparare

Scoicile proaspete trebuiesc curatate foarte bine la exterior si taiate barbile care atirna.

Pentru curatare puteti folosi o periuta de sirma sau un cutit cu care le razuiti.

Eu curat un kg in circa 15 minute.

Intr-o tigaie ft mare, la foc vioi, puneti scoicile si acoperiti cu un capac. Facultativ puteti adauga vinul alb.

Lasati circa 10 minute pina se deschid. Dati la o parte si controlati daca sunt scoici inchise.

Daca sunt le aruncati ptr. ca nu sunt bune.

Lichidul care rezulta se filtreaza prin sita ft. fina si se pune deoparte.

In alta tigaie puneti ulei si frigeti cei trei catei de usturoi, adaugati conserva de rosii, lasati citeva minute sa se incalzeasca apoi adaugati lichidul filtrat de la scoici.

Cind e aproape gata adaugati scoicile, doar partea in care se afla scoica, cealalta jumatate goala se poate arunca, astfel ocupa mai putin spatiu in tigaie.

Puneti piperul, patrunjelul si serviti in farfurii in care ati pus feliile de piine prajita.

Atentie la sare.

Lichidul de la scoici este sarat deci gustati inainte de a mai pune sare dupa gust.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise