Reteta postata pe: 13 aprilie 2011
Ingrediente
Coca : 5 oua, 6 linguri pesmet, 6 linguri zahar, un praf de sare, apa de flori de portocal sau esenta de migdale sau vanilie, o lingura coaja rasa de citrice, un praf de curcuma (optional)., Sirop : 300 g zahar, 400 ml apa, apa de flori de portocal sau esente., Pentru ornat : 500 g frisca, 150 g dulceata de capsuni.
Dificultate: Medie | Timp: 3h 50 min
Mod de preparare
Mai intai se ung formele cu unt si se tapeteaza cu faina. Se bat albusurile cu un praf de sare pana la consistenta unei bezele. Separat se bat galbenusurile cu zaharul. Se adauga albusul batut, putin cate putin in crema de galbenus, apoi pesmetul, curcuma, coaja rasa de citrice si esenta. Se omogenizeaza, dar nu se amesteca prea mult. Se toarna compozitia in forme si se dau la cuptorul preincalzit, pentru cca 20 minute, la 170°C. Nu se deschide usa la cuptor in timpul coacerii. Se mai lasa, apoi, inca 10 minute la foc mic. Se scot formele din cuptor si se aseaza cu gura in jos pe o hartie sulfurizata. Se acopera cu un prosop si se lasa sa se raceasca. In acest timp se prepara siropul astfel : se pune apa cu zaharul la fiert. Cand s-a topit zaharul in intregime se ia de pe foc si se lasa la racit. Esenta se adauga cand siropul este aproape rece. Se scot savarinele din forme, se taie capacele si se pun in cratita cu sirop, inclusiv capacele. Atentie sa nu le rupeti ! Cand sunt bine insiropate si pesmetul s-a umflat, se scot pe o tava si se dau la frigider 2-3 ore. Dupa care se umplu astfel: un strat de dulceata (sa nu se inmoaie in contact cu frisca), apoi frisca, se pun capacele, iar pe capace se pune inca un strat de dulceata. Se dau din nou la frigider pentru min. 3 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Se bat albusurile spuma ,se adauga zaharul lingura cu lingura ,se amesteca pesmetul cu praful de
Blat
Mixam albusurile spuma cu praful de sare. Separat, amestecam galbenusurile cu zaharul pana
0 voturi
1 comentariu
1h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2011
un deliciu..yami yami!
Sidy (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2011
Waw !!! La asa ceva nu rezist....doua vreau.... DE-LI-CIOA-SE !!!
sorina gabriela (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2011
Vai ce pofta mi-ai facut !!! Luni am si eu programat sa merg la o prietena sa o invat sa faca si pt ca ea nu are forme.:) Felicitari si *****