Savarine

Timp pregatire
230 minute
Complexitate
medie
Savarine

Ingrediente

  • Coca : 5 oua, 6 linguri pesmet, 6 linguri zahar, un praf de sare, apa de flori de portocal sau esenta de migdale sau vanilie, o lingura coaja rasa de citrice, un praf de curcuma (optional).
  • Sirop : 300 g zahar, 400 ml apa, apa de flori de portocal sau esente.
  • Pentru ornat : 500 g frisca, 150 g dulceata de capsuni.

Mod de preparare

Mai intai se ung formele cu unt si se tapeteaza cu faina. Se bat albusurile cu un praf de sare pana la consistenta unei bezele. Separat se bat galbenusurile cu zaharul. Se adauga albusul batut, putin cate putin in crema de galbenus, apoi pesmetul, curcuma, coaja rasa de citrice si esenta. Se omogenizeaza, dar nu se amesteca prea mult. Se toarna compozitia in forme si se dau la cuptorul preincalzit, pentru cca 20 minute, la 170°C. Nu se deschide usa la cuptor in timpul coacerii. Se mai lasa, apoi, inca 10 minute la foc mic. Se scot formele din cuptor si se aseaza cu gura in jos pe o hartie sulfurizata. Se acopera cu un prosop si se lasa sa se raceasca. In acest timp se prepara siropul astfel : se pune apa cu zaharul la fiert. Cand s-a topit zaharul in intregime se ia de pe foc si se lasa la racit. Esenta se adauga cand siropul este aproape rece. Se scot savarinele din forme, se taie capacele si se pun in cratita cu sirop, inclusiv capacele. Atentie sa nu le rupeti ! Cand sunt bine insiropate si pesmetul s-a umflat, se scot pe o tava si se dau la frigider 2-3 ore. Dupa care se umplu astfel: un strat de dulceata (sa nu se inmoaie in contact cu frisca), apoi frisca, se pun capacele, iar pe capace se pune inca un strat de dulceata. Se dau din nou la frigider pentru min. 3 ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise