Intr-un castron se amesteca faina si drojdia. Se adauga zaharul, laptele cald si ouale si se amesteca(se poate amesteca cu mixerul cu paletele pentru aluat, cu ligura de lemn sau melamina sau cu mana) pana la omogenizare. Se adauga uleiul si se mai amesteca putin pana la omogenzarea completa.
Se aseaza formele intr-o tava se ung cu ulei, apoi se umplu cu 1 lingura si jumatate din aluat si o lasam la dospit intr-un loc cald(ferit de curent) aproximativ 30 minute.
In acest timp cuptorul se incinge si se coc foc mediu pe randul din mijloc 30 - 40 minute( daca vi se par ca sunt prea inchise la culoare puteti da apoi usor coaja prin razuitoare, va avea un aspect mai pufos, mie asa imi plac).
Se lasa la racit in forme(eu le-am lasat pana a doua zi dimineata, deoarece le-am gacut seara).
Siropul se face fierband apa cu zaharul si coaja de lamaie si portocala, iar esenta se pune dupa ce se raceste. Savarinele scoase din forma se aseaza intr-un vas mai adanc, se toarna siropul peste ele si se lasa aproximativ 2ore intorcandu-se pe ambele parti(daca va plac mai puti insiropate le lasati doar 30minute si le mai puneti 2 linguri sirop in interior dupa ce ati taiat capacul), se pune in frigider.
Fiecare savarina se unge pe capac cu jeleu sau gem, apoi se orneaza cu frisca cu ajutorul unui pos.
Dupa ce le-ati lasat in frigider aproximativ 2ore le puteti servi.
Savuroasa, dulce si pufoasa!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii