Ingrediente
aluatul, 0,100 ml lapte, 2 oua, o,007 g drojdie de bere, o,o15 g zahar, faina cit cere aluatul,trebuie sa fie un pic mai moale decit cel de cozonac, 0,o50 ml ulei, , siropul, 0,250 ml apa, 0,250 g zahar, aroma de rom,vanilie ,lamaie., , decor, 0,500 frisca, 1 plic jeleu rosu
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
35 voturi
Mod de preparare
se lasa la crescut pina se dubleaza ca volum
10 forme de savarine se ung cu ulei,se pune aluatul in forme in mod egal,se lasa la crescut
se face un sirop di apa si zahar si se fierbe, se aromeaza dupa bunul plac
se coc savarinele,se lasa la racit
se insiropeaza savarinele ,se lasa rece pt 1 ora
finisarea
se ung savarinele cu jeleul rosu,se taie capacelul cu un cutit bine ascutit,cu mina stinga se tine capacelul, cu mina dreapta se tine posul cu frisca la care se monteaza un sprit
se toarna cu posul cu sprit frisca pe fiecare savarina
Alice85 (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010
arata minunat
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2009
Merge si cu dulceata daca nu avem jeleu.
judecatorul , 14 octombrie 2008
Poate imi explicati si cum putem umple 10 forme de savarine cu o compozitie ce nu depaseste cu mult 200g. Ca asa reiese din reteta asta explicata ca si cand cuvintele ar costa bani si povestitorl nu era sponsorizat.
MIHAELA BADEA (Chef de cuisine) , 17 iulie 2008
Nu este chiar atat de complicata reteta de savarine. Cred ca sambata am sa incerc si eu sa fac cateva savarine, ca, sincer, am poftit uitandu-ma la poza. Sa imi notez si eu detaliile retetei.