savarine

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
savarine

Ingrediente

  • aluatul
  • 0,100 ml lapte
  • 2 oua
  • o,007 g drojdie de bere
  • o,o15 g zahar
  • faina cit cere aluatul,trebuie sa fie un pic mai moale decit cel de cozonac
  • 0,o50 ml ulei
  • siropul
  • 0,250 ml apa
  • 0,250 g zahar
  • aroma de rom,vanilie ,lamaie.
  • decor
  • 0,500 frisca
  • 1 plic jeleu rosu

Mod de preparare

laptele caldut +zaharul + ouale + drojdia de bere se bat la robot,se adauga faina ,uleiul

se lasa la crescut pina se dubleaza ca volum

10 forme de savarine se ung cu ulei,se pune aluatul in forme in mod egal,se lasa la crescut

se face un sirop di apa si zahar si se fierbe, se aromeaza dupa bunul plac

se coc savarinele,se lasa la racit

se insiropeaza savarinele ,se lasa rece pt 1 ora

finisarea

se ung savarinele cu jeleul rosu,se taie capacelul cu un cutit bine ascutit,cu mina stinga se tine capacelul, cu mina dreapta se tine posul cu frisca la care se monteaza un sprit

se toarna cu posul cu sprit frisca pe fiecare savarina

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise