autor:

Fara foto

» » Prajituri

Savarine

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Ingrediente
* 4 oua, * 4 linguri de zahar, * 4 linguri de pesmet, * 1 lingura faina

Dificultate: Redusa Timp: 1h

21 voturi

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare.

Adaugam zaharul si mixam bine in continuare,pana capata o consistenta ca de bezea.Inglobam si galbenusurile,pe rand. La sfarsit pesmetul si faina.


Se pune compozitia in forme si se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute.Sau pana trece testul scobitorii. :)


Eu nu am forme speciale de savarine,asa ca le-am copt in cele de briose. :)


Dupa ce s-au racit savarinele,luam cate una si o scufundam in siropul preparat din 200 g zahar caramelizat,stins cu 400 ml apa.

Le lasam cat sa se imbibe bine (chiar foarte bine as spune ) le scoatem pe un platou.Taiem capacelele umplem cu frisca muuuulta si le ornam dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Savarine cu spuma de coacaze

Savarine cu spuma de coacaze

Se mixeaza oul cu drojdia si zaharul, pana devine cremos, apoi adaugam uleiul. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete de Pasti
Savarine cu aluat dospit si fructe exotice

Savarine cu aluat dospit si fructe exotice

Se mixeaza oul cu drojdia,sarea,uleiul si laptele caldut apoi se adauga faina,pana se obtine un aluat

5 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Curtutiu_Gabriela

    Curtutiu_Gabriela (Maestru bucatar) , 06 mai 2014

    Amintiri din copilarie!!!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2012

    Amintiri din copilarie... O minunatie din toate punctele de vedere...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 august 2012

    Miha, cat de faine sunt! A mea este o savarina adaptata nevoilor de criza, dar chiar foarte gustoasa.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

      Sunt o bunatate !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Felicitari , arata super !

    • Fara foto

      simona , 31 mai 2010

      arata chiar super si usor de facut!!!!!!!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      Foarte frumoase!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      beton de ok,fuarte fain arata,felicitari.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010

      Tare bune.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

      Mihaela,foarte frumos le-ai prezentat,felicitari.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

      ARATA FOARTE BINE!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

21 voturi

Ingrediente

  • * 4 oua
  • * 4 linguri de zahar
  • * 4 linguri de pesmet
  • * 1 lingura faina

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

59 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Curtutiu_Gabriela (Maestru bucatar)

Amintiri din copilarie!!!

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni