Savarine cu frisca

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Savarine cu frisca

Ingrediente

  • Ingrediente aluat : 2 oua
  • 250 g faina
  • 150 ml lapte
  • 5 g drojdie
  • 1 lingura zahar
  • un praf de sare
  • 30 ml ulei
  • Pentru sirop : 350 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 50 g zahar vanilinat
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 esenta de rom

Mod de preparare

Dizolvam drojdia si zaharul in 150 ml lapte caldut si il lasam deoparte 5 minute. Cernem faina intr-un bol, adaugam ouale intregi, maiaua, uleiul si le omogenizam. Adaugam un praf de sare si amestecam cu o lingura de lemn dupa care lasam aluatul la dospit 30 de minute.

In acest timp pregatim formele pe care le ungem cu ulei si le tapetam cu faina. Umplem formele de savarine cu aluat 3/4 si le mai lasam la dospit 25 de minute, dupa care le coacem cca 35 de minute, pana sunt rumenite.

Punem la fiert 350 ml de lapte cu zaharul si lasam sa dea 2-3 clocote pana s-a topit zaharul, moment in care adaugam esenta de rom. Frisca o batem si o tinem la frigider.

Cand s-au racit savarinele, le " imbaiem " in siropul rece, le taiem un capacel si le umplem cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise