Se amesteca galbenusul cu zaharul, smantana si margarina, se adauga praful de copt stins in otet, coaja de lamaie, sarea si faina pana ce devine o coca elastica, usor de intins.
Se intinde o foaie subtire pe care o taiem cu gura unui pahar (ca pe gogosi).
Aluatul format in urma taierii cu paharul (rotund), se umple cu gem si se ,,inchide,, exact ca o scoica, de unde si numele, si se preseaza pe margini cu ajutorul unei furculite pentru a se lipi si a nu curge gemul.
Scoicile rezultate se vor aseza in tava unsa cu putin ulei si se vor da la cuptor pentru cca.10 minute.
Dupa coacere se vor ,,tavali,, prin zahar farin vanilinat.
Pofta buna si Sarbatori fericite! :)
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii