Scoici St. Jacques cu salata de morcovi mov si pak choi

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Scoici St. Jacques cu salata de morcovi mov si pak choi

Ingrediente

  • 6 scoici St. Jacques decongelate de la Sea-Way.ro
  • o lingura de ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 6 bucati de mini pak choi (am gasit la Dragonul Rosu cu 1 leu legatura)
  • 2 morcovi mov (de la Lidl)
  • doua linguri de ulei de susan
  • o lingura jumate de sos de soia
  • o lingura de susan negru
  • jumatate de lingura de susan alb
  • jumatate de avocado
  • doua linguri de zeama de lamaie
  • patru rosii cherry

Mod de preparare

Am avut ocazia de a incerca scoicile St. Jacques, pentru ca niste oameni draguti, de la Sea-Way.ro, m-au invitat sa le testez. Nu cred ca va puteti imagina bucuria.

Mai intai am curatat morcovii si pak choi-ul. Morcovii i-am taiat cu un curatator de legume in fasii lungi, i-am asezat intr-un castron, i-am amestecat cu uleiul si semintele de susan si sosul de soia si i-am lasatla marinat cam 15 minute.

Pak choi-ul l-am gatit la abur cam 7-8 minute.

Am spalat scoile decongelate si le-am lasat la scurs intr-o sita. Le-am condimentat cu sare si piper.

Am pus o tigaie la incins pe aragaz si apoi am pus uleiul de masline. Dupa ce s-a incalzit si uleiul, am asezat fiecare scoica, in sensul acelor de ceas, incepand cu ora 12. Cand le-am terminat pe toate, le-am mai lasat la praijt (la foc mare) inca 2 minute. Cand au capatat o crusta aurie pe partea inferioara, le-am intors in aceeasi ordine in care le-am asezat si le-am mai lasat 2-3 minute, pana cand s-au rumenit si pe cealalta parte. Inainte cu 30 de secunde de a le scoate, le-am stropit cu zeama de lamaie.

In farfurie, ordinea straturilor a fost: pak choi, morcovi, scoici, iar pe deasupra cateva cubulete de avocado si rosii cherry, stropite cu zeama de lamaie.

Au fost de vis! Absolut delicioase. Au intrat in topul meu personal instant. Desi aveam ceva rezerve legate de produsele congelate, pot sa zic ca mi s-au spulberat toate. De fapt, treaba faina e ca ele au fost congelate pe vas, la scurt timp dupa ce au fost pescuite (sau cum s-o numi activitatea de a scoate scoicile din apa), ceea ce inseamna ca si-au pastrat mai bine proprietatile decat produsele necongelate.

Reteta realizata de Andreea @tastebazaar.blogspot.ro cu scoici St. Jacques oferite de Sea-Way.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise