Scovergi pufoase

Reteta de scovergi pufoase. Cum faci acasa reteta de scovergi pufoase.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Scovergi pufoase

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 400 ml apa
  • 25 g drojdie proaspata (sau 10 g uscata)
  • 1 lingurita cu varf de sare
  • 1 lingura de zahar
  • ulei pentru uns si prajit

Mod de preparare

Ai mei adora aceste scovergi pufoase si le fac mereu dupa aceasta reteta. Ies atat de pufoase si gustoase, incat n-am sa schimb niciodata aceasta reteta. Sunt delicioase cu diverse gemuri, tavalite prin zahar pudra vanilat sau cu branza si smantana.

Intai cernem faina intr-un bol si dizolvam drojdia in putina apa calduta (din cantitatea data). Facem o gropita in centrul fainii si turnam drojdia dizolvata, presaram putina faina si lasam 5-10 minte, pana cand se activeaza.

Intre timp dizolvam sarea sizaharul in apa calduta ramasa. Cand drojdia a crescut, turnam apa si incepem sa framantam. Vom obtine un aluat moale si lipicios. Eu l-am framantat la robotul de bucatarie, dar, cu rabdare, se poate lucra si la mana.

Dupa 10-15 minute de lucrat alutul, ungeti-l bine cu ulei si lasati-l la crescut.

Apoi ungeti bine cu ulei blatul de lucru, rasturnati aluatul si impartiti-l in bucati. Formati scovergile si prajiti-le in ulei incins la foc mediu. Scoateti-le pe servetele absorbante si mancati-le cu ce va place cel mai mult. Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi