Reteta de scovergi pufoase. Cum faci acasa reteta de scovergi pufoase.
Ai mei adora aceste scovergi pufoase si le fac mereu dupa aceasta reteta. Ies atat de pufoase si gustoase, incat n-am sa schimb niciodata aceasta reteta. Sunt delicioase cu diverse gemuri, tavalite prin zahar pudra vanilat sau cu branza si smantana.
Intai cernem faina intr-un bol si dizolvam drojdia in putina apa calduta (din cantitatea data). Facem o gropita in centrul fainii si turnam drojdia dizolvata, presaram putina faina si lasam 5-10 minte, pana cand se activeaza.
Intre timp dizolvam sarea sizaharul in apa calduta ramasa. Cand drojdia a crescut, turnam apa si incepem sa framantam. Vom obtine un aluat moale si lipicios. Eu l-am framantat la robotul de bucatarie, dar, cu rabdare, se poate lucra si la mana.
Dupa 10-15 minute de lucrat alutul, ungeti-l bine cu ulei si lasati-l la crescut.
Apoi ungeti bine cu ulei blatul de lucru, rasturnati aluatul si impartiti-l in bucati. Formati scovergile si prajiti-le in ulei incins la foc mediu. Scoateti-le pe servetele absorbante si mancati-le cu ce va place cel mai mult. Pofta buna!
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii