autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu peste

Scrumbie umpluta cu verdeturi-specialitate dobrogeana

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 februarie 2010

Ingrediente
6 buc.scrumbie poaspata, 2-3 lamai, o legatura patrunjel proaspat, coditele,foile de la o legatura ceapa verde, o legatura marar proaspat, sare, dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

12 voturi

Mod de preparare

Pestele se curata, se spala bine,se sterge sau se lasa la zvantat,dupa care se cresteaza pe burta pana la sira spinarii, ca sa intre cat mai multa compozitie.Scrumbia nu trebuie crestata pe laterale asa cum se procedeaza la scrumbia pe gratar! Se umplu cu amestecul din verdeturile tocate marunt, sare, piper,busuioc si putina zeama de lamaie. Se presara scrumbiile cu putina sare si se aseaza pe ea felii de lamaie.
Apoi, se infasoara in folie de aluminiu unsa in prealabil cu putin ulei si se da la copt pe gratarul incins sau la grill.Se servesc cu multa lamaie...
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie umpluta cu verdeturi-specialitate dobrogeana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Plachie de peste

Plachie de peste

Se curata si se spala bine pestele, se condimenteaza si se stropeste cu putin ulei de masline, iar

21 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Ton pe grill

Ton pe grill

Se face un bait, usturoiul se da pe razatoare, se adauga uleiul, sarea piperul dupa gust si zeama

0 voturi    0 comentarii
1h 59 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

    Multumesc mult...

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

    Delicioasa si foarte aromata!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Iese tare gustos si aromat...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Abia astept sa apara scrumbia proaspata sa pregetesc si eu ?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

      Are oase ,dar este extraordinar de bun,oasele se inmoaie foarte bine,iar verdeturile absorb si din grasime...

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      reteta e interesanta,de retinut si pentu alt tip de peste.mi se pare ca asta are cam multe oase ca sa-l mananci umplut,sau ma insel?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Multumesc...Nu am trecut cantitatile deoarece acestea sunt in functie de numarul scrumbiilor folosite si de marimea acestora...Se poate prepara usor si aprecia pe loc...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Multumesc...

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      E foarte buna! Te-ai grabit si nu ai pus cantitatile!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Tentant

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

12 voturi

Ingrediente

  • 6 buc.scrumbie poaspata
  • 2-3 lamai
  • o legatura patrunjel proaspat
  • coditele,foile de la o legatura ceapa verde
  • o legatura marar proaspat
  • sare, dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos

Întâi de toate pregatim carnea de scoici pentru frigarui. Luam scoicile (eu am avut de balta, de Jijia mai exact, de unde

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
File de Pangasius cu cartofi la cuptor