autor:

Catalina

» » Dulciuri diverse

Servetele cu vin

Autor: Catalina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 09 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Catalina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 09 februarie 2013

Ingrediente
300 g faina, 3 oua mici, 150 g zahar pudra, jumatate pahar cu vin alb, 40 g unt, coaja de la o lamaie, putina sare, ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se amesteca faina cu zaharul, sarea apoi se adauga untul moale si se amesteca bine rezultand un amestec faramicios. Se adauga ouale, coaja de lamaie razuita, vinul (vinul se pune putin cate putin atat cat este nevoie pentru un aluat nu foarte tare) si se amesteca bine totul. Se pune aluatul obtinut in frigider pentru 30 minute dupa care se intind foi foarte subtiri se taie cercuri de circa 12 cm care se strang ca o legatura (se tine de mijlocul cercului si se aduna totul apoi se deschide si se pune la prajit) Punctul de inchidere, mijlocul cercului, se poate unge cu albus de ou ca sa stea lipit, eu nu am facut asa si sau cam deschis la prajit. Oricum nu prea conteaza sunt crocante si gustoase oricum ar iesi. Se prajesc in ulei, se scot, se lasa la racit apoi se pudreaza cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Servetele cu vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bilute cu cocos

Bilute cu cocos

Se amesteca bine toate ingredientele apoi se fac bilute in palmi,se dau prin nuca de cocos si se

12 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu branza si fructe

Prajitura cu branza si fructe

Mod de preparare blat: Separam galbenusurile de albusuri. Se bat spuma albusurile cu un praf de

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 3 oua mici
  • 150 g zahar pudra
  • jumatate pahar cu vin alb
  • 40 g unt
  • coaja de la o lamaie
  • putina sare
  • ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de Catalina
Crema de sparanghel

Crema de sparanghel

Curatati sparanghelul si taiati-l bucati. Tocati marunt ceapa si prajiti-o putin in unt. Adaugati

2 voturi    5 comentarii
30 min
Supe de legume
Prajitura cu fructe

Prajitura cu fructe

Se mixează bine ouăle cu zaharul și zaharul vanilat , pana acesta se topește. Va rezulta o crema

25 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura in doua culori

Prajitura in doua culori

Ouăle se mixează cu zaharul pana devine o crema spumoasa, se adaugă laptele câte puțin, uleiul

8 voturi    9 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata

1.Se amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat,esenta,oul si galbenusurile adaugate cate unul. Se hidrateaza

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Eclere