SFIHA CU CARNE TOCATA-arabic pizza

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
SFIHA CU CARNE TOCATA-arabic pizza

Ingrediente

  • Ingrediente
  • Aluat:
  • -5 pahare de faina
  • -2 linguri de drojdie uscata
  • -ulei de porumb cca.130 ml.
  • -3 linguri de zahar
  • -1 pahar de apa
  • -1 pahar de iaurt
  • -o lingurita de sare
  • Compozitie
  • -1/2 kg carne tocata de vita tocata marunt
  • -o ceapa mica tocata marunt
  • -1 ardei gras verde tocat marunt
  • -1/2 ardei iute tocat marunt
  • -2 rosii decojite tocate marunt
  • -2 linguri otet
  • -2 linguri sos concentrat de rodie
  • -sare, piper dupa gust
  • -ulei de masline pentru uns tavile

Mod de preparare

Mod de preparare

Aluatul:

Din 2 pahare de faina, apa,iaurt, drojdie si zahar se face o maia care se lasa la dospit cca.10 min.

Dupa ce a dospit bine se va adauga restul de faina, uleiul si sarea si vom continua framantatul, pana cand aluatul se desprinde usor de pe maini. Se lasa sa se odihneasca 10 min dupa care se poate lucra.

Compozitia:

Se vor amesteca toate ingredientele pentru compozitie, amestecandu-se bine pana compozitia devine omogena. Daca compozitia a lasat putina zeama o scurgem sau tapetam cu un prosop de hartie suprafata compozitiei pana se absoarbe tot lichidul.

Daca compozitia e gata se poate incepe lucrul. Se ia o jumatate din aluat si se intinte pe masa de lucru o foaie nu prea groasa, aprox.1 cm. Cu ajutorul unui pahar se decupeaza, dupa care se vor aseza in tava unsa bine cu ulei de masline. Peste fiecare din ele vom pune din compzitia cu carne pana cand suprafata lor va fi bine acoperita. Procedam la fel pana se va termina tot aluatul dupa care le vom coace in cuptorul in prealabil incalzit timp de 20-25 de min.

Dupa ce se racesc le vom scoate pe un platou si le acoperim cu un prosop subtire ca sa nu se usuce.

Sunt foarte bune atat calde cat si reci.

Se pot servi ca un pranz usor alaturi de o supa usoara(in cazul meu supa crema de ciuperci) si cu o salata de vara(rosii,castraveti,salata si ceapa verde) sau lapte batut.

Pofta buna!

Specific:Iordania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise