Sfinti

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Sfinti

Ingrediente

  • 900 gr faina de grau 000
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura margarina
  • 1 lingura unt
  • 3 oua
  • 100 ml iaurt
  • 250 ml lapte
  • 30 gr drojdie
  • 200 gr zahar
  • coaja de lamaie
  • miere de albine
  • 100 gr nuci sau alune macinate

Mod de preparare

Intr-un bol se pune faina, in mijloc se dizolva drojdia in 200 ml lapte caldut si se lasa sa creasca.

In alt vas se bat ouale spuma apoi se adauga zaharul, coaja de lamaie si se bate pana se dizolva zaharul. Apoi se adauga pe rand iaurt-ul, margarina, untul, ulei si se omogenizeaza.

Dupa 15 minute se adauga compozitia cu oua peste cea cu faina si se framanta, adaugandu-se faina, si ulei pana se obtine un aluat modelabil, nelipicios.

Se lasa la crescut in loc caldut.

Dupa ce a crescut se imparte compozitia in 40 bucati, apoi se modeleaza si se aseaza intr-o tava cu hartie de copt.

Se da la cuptorul incalzit pentru aproximativ 15 minute.

Dupa ce s-au copt si s-au racit se ung cu miere si se presara nuca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise