Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 noiembrie 2018

Ingrediente
1 ceapă (160 g curățată), 2 linguri ulei de măsline extravirgin (presat la rece), 150 g ardei gras multicolor cubulețe, 1 linguriță chimen, 1 linguriță boia dulce, 1/4 linguriță boia iute, 1 linguriță cimbru uscat, 1/2 linguriță piper măcinat, 300 g pastă de roșii (homemade), 400 g roșii cuburi (1 conservă), 11 ouă de prepeliță, 80 g mini-mozzarella, 1 lingură melasă de struguri, sare după gust, piper, un mănunchi chives, turtițe organice din ovăz integral

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Încingi o tigaie neaderentă, adaugi uleiul de măsline și ceapa tăiată cubulețe peste care presari puțină sare. Lași ceapa să se înmoaie puțin (1-2 minute), amestecând continuu. Adaugi ardeiul gras, chimenul, boiaua si amesteci timp de 1-2 minute.

Adaugi pasta de tomate, cimbrul, piperul și roșiile din conservă. Amesteci și lași să fiarbă 5-8 minute, adaugi melasa și potrivești gustul de sare. Omogenizezi totul și mai lași un minut pe foc mic.



Adaugi ouăle de prepeliță, pui un capac și lași la foc mic 2-3 minute (eu le-am lăsat 5 minute și e prea mult). Oprești focul, iei capacul, adaugi mini-mozzarella și chives-ul tocat și servești cu turtițe din ovăz integral.

Notă: eu am folosit o pastă de tomate pregătită de mine (cu tot cu seminte), însă o puteți înlocui cu roșii pasate sau cu conservă de roșii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Orez cu tocanita de soia

Orez cu tocanita de soia

Granulele de soia se pun la inmuiat in apa calduta cu vegeta 20 minute. Ceapa se taie solzisori

9 voturi    8 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Sparanghel alb cu topping crocant si ou moale

Sparanghel alb cu topping crocant si ou moale

Incinge uleiul intr-o tigaie, adauga pesmetul si prajeste-l pana cand devine crocant si s-a rumenit.Adauga

1 vot    5 comentarii
20 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 ceapă (160 g curățată)
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin (presat la rece)
  • 150 g ardei gras multicolor cubulețe
  • 1 linguriță chimen
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1/4 linguriță boia iute
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1/2 linguriță piper măcinat
  • 300 g pastă de roșii (homemade)
  • 400 g roșii cuburi (1 conservă)
  • 11 ouă de prepeliță
  • 80 g mini-mozzarella
  • 1 lingură melasă de struguri
  • sare după gust
  • piper
  • un mănunchi chives
  • turtițe organice din ovăz integral

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Retete vegetariene

Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post

Se coc gogosarii intr-un ceaun de tuci in ulei, se pun intr-un vas cu capac si se presoara cu sare, asa se vor curata usor de pielite.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Suc asortat sau elixirul vietii Suc asortat sau elixirul vietii

Azi va prezint un suc care vindeca aproape orice boala,vindeca bolile de ficat, stomac, vindeca cancerul. Eu il consum de aproape trei

0 voturi    0 comentarii
10 min
Bauturi
Tocanita de pleurotus cu naut