Shaorma

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Shaorma

Ingrediente

  • lipiile:
  • 700g faina,
  • drojdie proaspata cat o jumatate de nuca
  • lapte cat sa iasa un aluat elastic,
  • sare
  • o cescuta de ulei
  • umplutura (cantitatile sunt in functie de cate lipii aveti sau de cat de bogata vreti sa fie shaorma):
  • piept de pui la gratar
  • varza proaspata
  • cartofi prajiti
  • castraveti proaspeti (sau murati)
  • un gogosar proaspat
  • Sosul:
  • 300g smantana
  • 100g maioneza
  • 3 catei de usturoi (pisati)
  • piper alb macinat
  • sare

Mod de preparare

Se face un aluat din ingredientele de mai sus. Dupa ce l-ati framantat NU il lasati sa creasca il portionati si il intindeti cat mai subtire si le coaceti imediat - mie din aceasta cantitate mi-au iesit 12 lipii.

Pieptul facut la gratar se taie cubulete, varza se toaca fasii subtiri castravetii se taie julien la fel si gogosarii, fiecare se pun in vase separate. Sosul se prepara din ingredientele de mai sus. Pe lipie se pun din fiecare din ingredientele de mai sus se impacheteaza si se serveste

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise